Jelly beans

Jag känner att snön är väldigt selektiv, ja i London ska de få uppåt 25 cm snö idag, och vi här uppe i newcastle då? NADA SNÖ!!!!! lite positivt dock eftersom flygplaten här är öppen men inte många andra i UK, ja som sagt snö landet faller samman, vinterdäck någon?

Nu har assiaterna varit och handlat, mycket frukt ser det ut som och en låda champinjoner... hehe mitt liv suger för stunden. Det är så tomt här med, paul åkte för en timme sen typ, fast har kolla och sett att hans flight är försenad två timmar, kul för honom att sitta på flygplatsen. Ännu mer kul för nicole som skulle hem idag med, CANCELLED var det för hennes del.

Men back to mina älsklingar :D

Urverket

Så då vaknade jag som ett urverk kl 6.00, väntade en kvart innan jag absolut inte kunde hålla mig längre utan var tvungen att besöka toaletten. Som jag emellanåt tror att de har många offentliga i england då det står To Let överallt, ja är man lite snabb ser det ut percis som Toilet, vilket gör en fundersam över varför de annonserar det precis överallt, hehe. Näe men sen kände jag det där som jag tycker så illa om att känna, jag har blivit förkyld igen, halsen är tjock och full av slem, näsan är oanvändbar och nacken som jag dessutom haft ont i i flera dagar går knappt att röra. Stort Grattis till Mig! Tänkte att jag strax skulle gå och snoka lite i köksskåpen och se om jag hittar något te som är gott, inget av de två jag köpt är särskillt lockande. En stor kopp te, med honung, en bra bok (Oxford handbook of innovation, The free market innovation machine) och lite myskläder så är jag kanske redo för dagen senare vid 13 då jag har lektion. Min näst sista sådanna här, sjukt va fort tiden har gått.

Men som sagt tedax, Ha en underbar dag, här är det hagelsnö!

sova

Jag går och lägger mig, jag är verkligen innan natt människa efter kl 22 så faller mina ögon ihop och jag kan verkligen inte få något vettigt gjort alls, näe inte läsa, inte skriva... jag går därför och sover.

15.12.10

Det börjar märkas att det är slutet, slutet på mina utlandsstudier för denna gången i alla fall. I måndags hade vi goodbye dinner med massor av utbytesstudenter. Alla tog med sig något som var typiskt för deras land eller bara något de kände för att ta med. Vi hade trevligt och åt och jag kramade många hejdå, människor jag troligen inte kommer att träffa igen. Igår så kom Carl och kramade mig hejdå, innan han flög till malta för julfirande, han kommer ju tillbaka hit för en termin till men då är inte vi här, gänget i flaten är ju inte kvar så även om man stannar är det lite konstigt troligen. Idag så åker Jennyann hem, henne hoppas jag träffa någon gång...hon bor ju trots allt bara i malmö. Astrid och Maria åker med idag, de håller på för fulla muggar och slänga saker, lite waste i minna ögon att man inte kan lämna saker som är i perfekt skick till nästa person. Vad hade det skadat om man lämnade en lampa, lite galgar eller speglar? Näe allt måste bort, så för min del blir det galgar som ryker, en handduk, en kudde och ett par skor som läcker in vatten.

Igår fick jag veta att man kan snaila in sina essays, ska gå och ta reda på hur det fungerar idag, men det var lite av en lättnad då jag insett att för att bli klar med allt innan måndag så skulle jag behöva dygna fram till dess och dessutom helst klona mig. Ja lite för mycket, så ska ta och försöka få in en, ha alla fakta klar för en annan och sen printa en sjuklig mängd articlar, bokkapitel etc innan jag åker hem. Men idag ska jag ta lite paus från plugget en stund och se om det finns biljetter kvar till pepparkakshusdekorationen i eftermiddag, ska även ta och köpa julklappar så jag har det gjort och slipper känna stressen över det med. Ja varför gjorde jag inte det för flera månader sedan?

Annars tills jag åker hem ska jag försöka njuta av att vara här, supa på lördag för sista gången med många och plugga järnet där emellan, Sista HR seminariet idag...

13.12.10

NÅGON MER ÄN JAG SOM TYCKER ATT HAVREGRYNSGRÖT ÄR ÄCKLIGT?

För det mesta tycker jag att det är superäckligt, ja faktiskt på gränsen till att jag ska spy. Men så vet jag även att folk säger att man blir mätt och står sig länge på det, det måste ju vara det bästa man kan äta då. Detta händer dock inte för mig, troligen för att jag efter ett par skedar ger upp och inser än en gång att detta är för äckligt för att ätas. Hemma brukar jag köra ner alla möjliga frön och skit för att piffa upp den. Då brukar det gå lite bättre, men om det står mellan att gå hungrig eller äta gröt så går jag för det mesta hellre hungrig. Så någon som har något tips på något annat man kan äta som man "står sig på" och helst inte tar en evighet att göra, hör och häpna folket, jag har börjat använda den där snooze för mycket. Faktiskt så mycket att jag inte går upp förrens absoult måste, fasiken med där försvinner minna gymtider. Men men vi får väl kämpa på här borta. Bara en vecka kvar sen är jag tillbaka i sverige igen, känns sjukt overkligt att tiden gått så fort!

Musiiiiiiiiiic

Har hittat två låtar som jag gillar så tänkte att ni med kanske tycker om dem


11.12.10

Tänka sig att det uppdateras här så lite, undra vad det kan bero på? Kan det möjligen vara för att jag sitter och skriver uppsatser, att jag sitter och önskar skiten ur uppgiften eller kanske för att det inte händer något roligt här ändå?

oops

Satte just i mig 200 kcal på 1 minut
det var en god yoghurt!

07.12.10

2 down 1 to go, lektioner idag då. Ännu en gång kom vi in på global warmining och polar bears, och varför det är freezing cold här i Newcastle. Kallt är det inte riktigt här, vi har ju bara ca -4 vilket är småpotatis mot Sverige. Men Britterna är ju inte vana vid detta och tycker att detta är döden, nästan i alla fall. Dumma som de är vägrar de ju inse att om de hade rätt kläder skulle de inte vara så kallt, typ som vinter skor istället för tygdojjor. Eller varför inte en jacka utanpå tröjan? Hursomhaver en lektion kvar idag, massor av plugg och dessutom försöker jag köra två nyttiga veckor nu tills jag åker hem :D. Rena turen att jag precis borstat tänderna igår när Maria och Astrid kom med kakor, för ja pallar ju inte borsta en gång till! MEn nu är det minsann dags att återgå till.......Growth development and Globalisation.....Med frågorna:

  • For the first part of the essay (i.e. identification and critical evaluation of barriers) you should build upon the work you have already done for the presentation.
  • For the latter part of the essay (i.e. public policy attempts), you should piece together a long-term development strategy and make a strong case for it, making appropriate reference to relevant theory and international experience. For that part, whenever possible, please refer to historical examples of public policy efforts aiming for economic development and attempt to evaluate their relative success.

Hur spännande låter inte detta?


06.12.10

Kom tillbaka från köpenhamn för dryga två timmar sedan, eller ja jag landade vid 13 tiden men sen måste ju kylskåpet fyllas på. Tog en tur på Tesco Extra, typ i size med ett coop forum eller maxi, länge sedan jag var i en så stor matbutik. Detta resulterade i att det tog ganska lång tid innan jag lyckats gå igenom hela saken och fått med mig mat som ska räcka fram till jag åker hem, eller ja kommer väl få köpa mjölk men annars så. Fixade käk när jag kom hem och nu sitter jag är och funderar på en powernap och sedan gymmet, något plugg verkar det ju inte blir idag iaf. Men imorgon startar vi hårt med lektioner och plugg så att vi får det här överstökat någon gång.

Men helgen kan summeras med mycket mys, film och gosande. Vi spenderade mesta av tiden på vårat hotelrum, vilket kanske kan låta sjukt tråkigt men faktiskt så var det så att vi behövde tid för varandra, inga dumma tankar nu. Näe men tid att prata, umgås och bara vara utan att stressa runt som vi kommer göra när jag kommer hem. Annars så åt vi ganska gott och gick och såg Harry potter, samt gick på julmarknaden på tivoli.

02.12.10

Någon mer än jag som kollar på årets julkalender? Den verkar inge vidare i min tanke, näe faktiskt ganska dålig. Men jag är glad ändå för jag ska åka till köpenhamn och ha en underbar lång helg med min Niclas. Vi ska dricka julmust och äta lussebullar, gå på julmarknad och se Harry Potter vid något tillfälle. Ja vi ska ha det så bra som man bara kan och njuta av att ta det lungt, lunget innan stormnen ni vet. Ska snart börja fixa mig det sista och sedan bege mig till flygplatsen även fast att jag inte ska flyga förrens vid 12.50, men i detta väder är det bättre att vara där tidigt än att komma sen och missa. Håller koll på Newcastle airports hemsida, än så länge är det inget problem med min flight men man vet inte, många verkar inställda men det beror någ på den andra flygplatsen. Hoppas Hoppas Hoppas... Vet heller inte ännu om Pappa och Anna kommit hem, har inte hört något sen igår då det var strandade i Edinburgh vars flygplats var stängd, och är stängd fram till 12 idag iaf.

Men nu tänker jag tvätta facet och plutta på lite smink där och dricka en kopp te, klä på mig är en ide med!

Om ni inte hör något så var det en lyckad flight, annars blir det perdu imorgon kväll och supa sig riktigt under bordet!

01.12.10

Första December, tänka sig vad tiden går fort. Känns som att den bara rinner iväg som sand mellan fingrarna. Idag ska jag gå på en lektion, om inte läraren är sjuk idag med, sen tvätta massor och packa ihop mina sista saker. Ikväll ska jag käka med jennyann, skönt att träffa någon kompis i denna stress som verkligen börjar sätta sina spår. Vi i flaten verkar alla jobba som galningar med att få våra uppgifter färdiga och därmed är alla småtrötta och understimulerade vilket leder till en del barnsliga men roliga saker. Typ att låtsasbråka, göra grimaser och att vara inne hos varandra och klaga på våra uppgifter. Men det ska nog gå såsmåningom ska ni se....ska ju skriva 5 st delar idag :D

Imorgon däremot så beger jag mitt till Köpenhamn för att träffa min plutt och ta en liten minisemester innan de sista rycket av plugg inför julen. Helt plugg fritt blir det nog inte, planerar att ta med mig en bok för att göra något nyttigt undertiden jag väntar på flygplatser hit och dit. Om jag kommer iväg vill säga, England har ju drabbats av snö och idag är Edinburgh och London-gatewick's flygplatser stängda. Newcastle är öppet men har lite förseningar men förhoppningsvis så kommer jag iväg. Pappa och Anna däremot ser det lite dystert ut för, de sitter i Edinburgh och kommer inte hem, så nu ska de försöka boka om till en annan flygplats och kanske annan destination, bara för att komma lite närmre Sverige. Men nu ska jag duscha och sedan sätta fart med pluggandet, lycka till alla där ute idag!

RSS 2.0