Så göra jag...

Jag botar min förkylning med att gå omkring och kolla på kläder, skor och smycken. Det funkar fin fint kanske, idag efter många timmar i eldon square så fick (köpte) jag med mig två par darlings hem. Såg först en affär och trodde jag kommit till himmeln för att sedan kolla tvärsöver och inse att jag kom längre än himmeln  och därifrån köpte jag mina darlings.Även om de inte syns på bilden så är det "gula" en dragkedja.

det blir sämre och sämre

Tänkte lagt upp bilder innan idag men de vägrade fungera med min telefon och så vidare så jag gav upp. Har dessutom kommit fram till att jag nog är sjuk och borde ligga i sängen eftersom jag kan gå och handla och känna avsky för allt jag ser ungefär, särskillt typ kakor/godis/glass. Jag ska på lektion om en timme sen ska jag nog sova bort resten av denna dag tror jag faktiskt.

Här kom några få bilder

Den första är från ett uteställe och jag tyckte det var både kul och intressant att de har en plattång där i damernas toalett.

Andra bildern är Newcastle Business School, dvs min skola

Tredje bilden är från när vi var på Revolution bar, där de sa sig WE (L) Vodka men hur vi än drack kunde vi inte märka någon skillnad på nyker och full så.

 

Fler bilder kommer senare och lovar att ta mer sen när nicke varit här nästa helg då jag ska ha skaffat mig en riktig kamera, kvaliten blir inte den bästa med iphonen alltid.


Å I Å A Ä E Ö

Någon mer än jag som kommer ihåg den från högstadiet? å i å a ä e ö, något sådant var det iaf för att man skulle komma ihåg vokaler och konsonanter. Känner att jag snart borde lägga upp lite av de bilder jag tagit med min mobil under tiden jag varit här men det får vänta lite för just nu försöker jag bota förkylningen och detta görs bäst genom att sova. Visserligen kan jag inte sova så länge till eftersom jag ska möta Jennyann klockan 10 för att tjata till oss ett 3 månaders gymkort. Fick veta av en igår att han lyckat betala kontant för tre månader vilket inte vi fick göra så nu är det KRIG!

Wroooooom

Kan ju bara säga att de rivstartar terminen här, inget jävla 4 veckors slappande, ohhhh nej! Har gått i skolan två dagar och redan hunnit läsa tre kapitel i en kursbok (vi har en miljon) och göra research på vilka kunskaper en HR person behöver ha. Så nu ska jag iväg på veckans 6 lektion tror ja.

Kampen mellan Zophie och frukosten

God morgon gott folk, idag drar det igång och jag börjar dagen som så många andra dagar. Kampen med frukosten, inte ens en youghurt med körsbärssmak kan få igång mitt suckt efter frukost men jag ska äta den iaf. Sen ska jag ta en kaffe när jag kommer till skolan. Börjar om 40 minuter och känner att jag troligen har gott om tid att trycka ner denna förbannade youghurt. Sen kom ja på att jag måste köpa en termosmugg så jag kan ta med kaffe istället för att köpa hela tiden. Vädret idag är inte att skrypa med der regnar lite lätt och är grått. Väldigt trevlig start på denna dag. Nu ska jag fortsätta med frukost och sen dra till min första lektion här, applied microeconomics.


Asian people

Har ni någongång tänkt på att det här helt omöjligt att gissa åldern på asiater? Bor ju med en kille från malaysia och han ser typ ut att vara 19-21 men så frågade jag idag han var visst 27.

Lite tjej är jag ändå

Har just kollat på film med Jennyann, det blev 27 dresses. Haha nämnde jag att jag köpte sex filmer igår? Alla chickflicks, så jag har något att roa mig med vissa dagar.

Jul Jul Jul?

Jag fick en såndan känsla igår att jag längtar efter snö, jul och allt som har med det att göra. Så nu sitter jag här och lyssnar på julmusik och hoppas på att det ska börja snöa bara för att göra mig glad. Sen är jag lite smått besviken på att jag och angi inte kommer kunna ha någon gingerhousebreadcompetition. Eller kan vi kanske få ihop det via skype? Angi du kanske har kommit hem lagom till jul så att du kan styra upp med det och jag får göra ett bidrag här i england :P.

Most waste of time so far

Idag hade jag på schemat 9-10 Timetable collection. Eftersom jag är duktig gick jag dit och hoppades på att få schemat för hela terminen så man kan börja fila på planer för att resa lite här med. Till min besvikelse och frustration så får vi ett schema för nästa vecka, NÄSTA VECKA ENDAST!!!!! Vilket man dessutom kan hitta på HEMSIDAN. Jag kunde alltså sovit ett par timmar till utan att missa något!

Dumma dom

Jag tror förresten inte att engelsmännen vill att jag ska träna här, eftersom de vägrar ge mig ett gymkort! Jag vill betala men de vill inte ta emot pengarna. De vill bara att man ska betala genom banken, suckers! Jag vill träna!!! För det har ett supersniceigt gym här med två på alla apparaterna och om man har något kul på sin ipod kan man koppla in den och kolla på det :P.

Jag vill trääääääna!!!!!!!!

Sleepy

Inget vettigt att skriva egentligen mer än att jag vill SOVA och att det regnar så jag hoppas innerligt att det slutar snart så att jag slipper gå ut i regnet. Eller det regnar inte det totalt öser ner vatten från himmelen i ungefär samma mängd som jag brukar ha kranen då jag duschar. Var på Tesco innan idag och köpte en Cocacabana flaska och en Peach schnapps tänkte jag skulle dricka lite av det ikväll men är smått sugen på att börja redan nu. Saknar att jag inte har hittat någon pisang här vilket jag älskar att dricka. Om en stund ska jag motvilligt gå på ett möte för alla som bor i lovaine flats.

Jag lyssnar på min lugna/deppiga lista med musik och längtar efter sol och värme eller åtmindstånde en tjockiströja till :D.

23 September

Hemlängtan idag då, inte så roligt men det är väl en del av att åka bort. Saknar typ dig Angelica för att det inte finns någon som du, nej du är llite unik men jag gillar dig ändå :P. Jag Saknar Niclas och att bara ha en av våra slappedagar som vi har ibland då vi bara ligger på soffan/sängen och myser bort timmarna. Jag saknar alla som vi brukar festa med som gör festerna roliga och som aldrig verkar sakna energi till att festa heller. Jag saknar min lägenhet med mina saker. En släng av hemlängtan idag allstå, men för hoppningsvis så blir det bättre med tiden. Saker här har ju inte riktigt hunnit komma igång om man säger så.

Idag ska jag:
 • 10-11 Program induction
 • 12 go with Jennyann to the bank
 • 13.30 Academic skillz with Lis
 • 16.15 Lovaine flat introduction
 • 8 Kareoke at habita

21 September #3?

So there was another night out, and i got home one hour earlier than yesterday. I think that the brittish people "spär ut" their alcohol because we had some drinks and shots but i still feel as sober as before, just poorer! So Today we went to an induction at NBS and i thought is was more usefull than the day before but still not really very usefull. Anyhow after that I (with the help of Niclas) managed to Enrol online and see my courses., I'll be taking Applied Microeconomic, Human resource management in practis and growth development and globalisation. I did not get the course that i wanted the most (innovation and IT in Supply chains) but i'm happy any way. Then we went to the gym and had an induction there which was a wast of time. After that i had a flatmeeting which mostly ended up decieding that we should we together each monday night.
i'll tell you the rest in the morning, now i'm off to bed .....

Silent disco Also known as headphone disco

This typ of disco requires people to be openminded and not afraid of making fools of themselves since this is going to happen, for sure. Everyone get's a pair of headphones which has two channels with music broadcasted from two different DJ's. There is no music in the actual room but everyone have their headphones on and therefore can dance to the song they prefere from the two available at the moment. Or you can just dance to everyone's singing. Have you ever thought of not singing along to a song you know when partying? Trust me everyone sings along and to be honest it was not that bad of a sound. But when everyone was singing one song and you wanted to hear the other it was a bit irritating. What i liked the most was that you could choose between the two DJ's so there where probably always one song you liked at the time.

Louise and Jennyann


Other thoughts is that it's true that all brittish girls dress really short, miniskirts and minidresses or shorts and a mini sweeter, not much covering their bodies.

21 September

Now i'm off to the school for an introduction, hope it's more useful than yesterdays which was a waste of time!

20 September

Ikväll blev det Silent disco, awesome!


Kommer nog några bilder imorgon eller senare, har typ inga själv så får se när andra lägger upp sina på fb, nu dusch sen sängen :D

20 September

Uppe och har redan hunnit med att prata med två pers på msn, duscha och äta frukost och ändå är det ingen annan typ uppe och klockan börjar närma sig lunch känns det som. Eller det kanske var att ta i lite men förmiddagsfika iaf.Tänkte jag skulle köpa llite saker idag,
 • typ mjukisbrallor
 • Kastrull, stekpanna
 • tallrikar glas
 • lite annat smått och gott
Men vi får väl se hur det blir med det så småningom.. annars idag ska vi på introduction vid 12 och sedan till marknaden vid 14 och  någon gång ska jag hinna äta med. Men nu ska jag borsta och ge mig iväg tänkte jag.

19 September

Går kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt, för lite mat och för mkt alkohol på för kort stund fick det att blir en tidig resa til sängen. Tacka vet jag nu att jag har sjukt nice roomates som tog hand om mig igår. Sen idag så har det varit lite segt, inte haft alla hästar i stallet utan några som hela tiden  varit ute och galopperat. Vi letade upp tesco idag och handlade lite mkt, dvs vi var tvungna att stanna ett par gånger på vägen hem sen. Sen fick jag äntligen mat, eller mat och mat kanske man inte ska säga det blev ägg, champinjoner, tomat och halloumi. Efter en snabbis i sängen så var det upp igen och dags för fast friend vilket är typ speed dating fast för att hitta vänner. Super trevligt och väldigt givande dock var ju inte alla super trevliga att prata med. Endel fick man typ dra ut svar och inga givande var det heller. Nu ska jag fixa något att äta, blir köttfärs och grönsaker skulle jag tro. Imorgon ska vi leta upp granger market och köpa lite mer mat och frukt!

18 September

Nu ska jag borsta tänderna och sedan bege mig ut för att antingen gå på enrolment direkt eller så får det bli någon frukost någonstans i stan. En kaffe kanske? Inatt var det ganska kallt i rummet så jag måste definitivt köpa en pyjamas. Eftersom det är england jag är i så har de enligt mig glömt att lägga på madrassen på sängen, så man känner fjädrarna från resårbottnen när man ligger ner, tur det är en ganska mjuk säng så man inte får blåmärken. Men Nu har jag inte tid att sitta här längre dags att sticka ut och leka mat och information :D och adapter om jag vill kunna använda datorn mer sen, batteritid 1.55 just nu.

Newcastle

Har nu kommit fram och är rätta trött men ska sticka och äta med Louise om en kvar så tänkte bara skriva att jag mår bra och inget drastiskt hände under resan. Har även fått vad troligen är världens minsta tabascoflaska :P

Av dagens

Av dagens saker har jag nu hunnit med
 • Tvätta :(
 • Rösta
 • Packa handbagaget
 • Städa
 • Vara med Niclas
 • Do the fucking smörgårstårta
 • Skypa
Ska fixa smörgåstårtan nu och sen spela lite maffia eller mario :D!

Gammal och gaggig

Sista dagen här då, nu ska det fixas lite smått och gott och självklart så mår jag sämst idag. Inte sjuk på något sätt mer än möjligen lite förkyld men det får ja väl stå ut med. Däremot har jag ont i varenda tand i munnen så att jag nästan vill slita ut dem för att slippa det, löständer är det väl inget fel på? Anyhow jag fixade nästan allt på min lista igår, detaljer kan man ju kalla det. Nervositeten är på 15 på en skala mellan 0-10, vill åka nu och inte ha dessa timmar av väntan.
Idag ska jag
 • Tvätta :(
 • Rösta
 • Packa handbagaget
 • Städa
 • Vara med Niclas
 • Do the fucking smörgårstårta
 • Skypa

Two days

Idag Tisdag är det bara två dagar kvar eller knappt ens det. På torsdag åker jag till sthlm där jag ska försöka klämma in en dejt med Hans (jag vill jag vill jag vill). Sen åker jag till Hässelby och sover hos niclas pappa, niclas är med och följer sedan med mig ut till Arlanda på fredag. Igår satte nervositeten in på riktigt och jag var som en 5-åring som villade omkring och packade om min väska så nu klarar jag vikten med 1-1/2 kg.
Idag ska jag hursomhaver
 • Växla pengar
 • lämna tillbaka vågen
 • dricka vanilla coke
 • göra smörgåstårta
 • gå till tandläkaren
 • Spela tv-spel :P
 • det var något mer men minns inte det just nu

Moskow moskow...?

Idag åkte Nicke till Sthlm så jag har sängen för mig själv i två nätter :D. Förstunden tvättar jag vilket inte är så roligt om jag får säga det själv. Sen ska jag prata med Angi lite (vi skulle snackat igår men hon försov visst sig, ovanligt?) och efter det beger jag mig till min kompis för att leka lite innan systrarna kommer ikväll :D. En helt okej dag ändå måste jag säga.

A trip to A6

Efter att ha legat i sängen, duschat och ätit frukost beslöt vi oss för att vi behövde en wii kontroll till så vi tog bussen bort till A6 gär jag helt klart var tvungen att kolla på skor. Se men inte röra var det som gällde, kan ju ändå inte släpa en massa till UK så ingen mening med att shoppa nu. Btw folk så åker jag från jkpg om en vecka upp till Sthlm för att sedan nästa fredag flyga till newcastle. Nervositeten börjar infinna sig, och vissa börjar klaga lite smått på att jag inte kommer vara hemma. Men åter till dagen så käkade vi sen på donken (mitt förslag som niclas sa var det bästa jag föreslagit på hela dagen). Därefter ändrade sig niclas om att inte köpa på elgiganten eller siba utan han skulle till media markt, NEEEEEJ! tänkte jag men snäll som jag är följde jag med och vi gick hela vägen från a6 dit, med en liten paus i mitten då jag la mig på en gräsmatta :D.

Grattis Niclas

Idag fyller Niclas år, och mitt tappra försök till att göra frukost på sängen möjligen lyckas om jag sätter fart nu och bakar scones som jag tänkt. Hoppas jag hinner springa till Willys med och köpa en blomma :P

The Guild

Hittade en sak på youtube, där man alltid kan hitta mycket skit. Sen var vi bara tvungna att kolla på alla avsnitt. Kände mig lite dorky när man sitter hemma och kollar på en sån här serie.

Fest hos Pierre

I lördags var jag och Niclas på fest hos Pierre, det var trevligt som det brukar vara. Mycket spelande mycket drickande och glada människor. Allt var som det skulle men jag var inte riktigt på humör, när vi gick det fanns det där men de dalade under kvällen och fram åt elva tiden var det bortblåst. Jag ville hem och sova istället!

Mina dagar

Tror jag spelat för mycket tv-spel nu när jag börjar drömma om det. I söndags så spelade jag klart Mafia II, så härligt att ha tagit mig igen om mitt första tv-spel utan att ge upp halvvägs :P. Förutom tv-spelande beror dålig uppdatering på att jag inte har så mycket intressant att skriva om. Spelar tv-spel och dör på alla möjliga löjliga vis så att de jag spelar med skrattar, blir så arg när jag inte klarar banorna att jag har döpt olika "djur" i spelet efter fula namn, som attention seeker/whore, äckelsvamp, fittsköldpadda och diverse andra som fritt trallar ut ur min mun under spelets gång.

Förutom detta så leker jag med min sjuka (förkylda och hostiga) vän Magnus och vi spelar tv-spel och kollar skräckisar, gårdagens var inge vidare måste jag säga. El orphanto, eller barnhemmet som den heter på svenska var inte läskig och den fick underkänt av oss båda två. Erik och mackans GumBall 3000 program däremot verkar intressant och de ska jag försöka se på igen sen, tror minsann att de fanns på PLAY någonstans så till och med jag kan se det i höst :P. Men nu ska jag pallra mig ut och gå(åka) ner till Magnus och kolla Ice age (hehe love that movie)

Grann fighten

Har jag någon gång nämnt att jag har grannar som älskar att bråka, skrika på varandra och föra oväsen både i sin lägenhet och trapphuset. Idag är ännu en trevlig dag hemma lyssnandes till deras skrikande om vems fel saker är, vem som är en fitta och lite annat smått och gott. Men kanske blir det en ende på detta snart, då jag genom nyckelhålet har kunna konstatera att det flyttas ut saker från deras lägenhet :D. Kanske de flyttar isär eller bara flyttar härifrån. Hursomhelst är nog ganska många här trötta på att höra dem så skönt om det blir lite lugn och ro om vi säger så. Inte för att jag ska vara här på snart tre månader men iaf.

Super mario

Det är rätt tur att man ibland bara genom att vara sig själv (klantig) kan roa någon till den gräns att de skrattar så de nästan lipar. Ikväll efter att Magnus och jag kollat på en skräckis så plockade vi fram wiiet och spelade super mario. Att jag saknar motorik och koordination när det kommer till tv-spel är ingen större hemlighet men idag kanske jag möjligen slog rekord. Efter att vi (läs Magnus) hade dödat bossen så bara utan större anledning tar min gubbe ett par steg åt sidan och sakta sjunker han ner i lavan och dör, dör inte bara vanligt utan det sista livet som var kvar. När vi till slut fick game over idag så hade jag använt 3 refills av liv :(. Magnus skrattade åt mig och de vet jag nog fler som kommer göra.

Rond två i kylen

Andra gången kylen öppnas går tankarna, huum ska jag ta köttfärsen? Nej men yoggi då? men ja vill ju inte ha den med vanilj och choklad bitar i, men får man öppna en annan om det finns en öppnad redan? Svaret är JA! så nu äter jag äppelpaj i form av yoggi :D Sen får det inte bli fler ronder i kylen ikväll. Better go to bed and sleep

Guaco

Har man allvarliga problem när man går direkt till kylskåpet när man kommer hem, man rör inte drickan, inte morotstårtan och inte heller köttfärsen utan man går och tar fram guacamolen? Endast den i hela kylen är det man vill ha!

Drop-in för vad?

Ska ta tag i det här nu, att välja bland mina hundra kläder vilka som ska få följa med till UK. Det är inte det lättaste, om ni inte tror mig så testa att välja kläder i din garderob och bara så mkt att det inte överstig 20 kg (då ska även skor och smink och annan skit med) och få plats i en resväska. Detta är en utmaning men tänk vad man sen kommer uppskatta att ha en stor garderob när man kommer hem igen. Idag har jag faktiskt annars varit lite duktig måste jag säga, åkte in till ungdomsmottagningen tyvärr var de värdelösa där. Jag ville skaffa p-piller så att jag ska få en mer normal nivå av gulkroppshormon som ja nämnt tidigare. Normalt på drop-in tiderna har man kunnat gå och skaffa p-piller och fixa annat då men ikke sa nicke inte här i jkpg. Här var jag tvungen att komma tillbaka en annan gång och när har de tid tror ni? om typ 3-4 veckor. Väldigt hjälpsamt, vad är drop-in en till för om jag ändå måste få en annan tid, då kan man ju bara ringa istället? Sen begav jag mig till länsförsäkringar och fixade reseförsäkringen, kostade inte alls mkt och om man jämför med csn's försäkring var det en tredjedel av priset. Har även betalt deposit på mitt rum i newcastle så nu har jag snart någonstans att bo :P.Kvar att fixa
 • Biljett till sthlm den 16 sep
 • Biljett till Arlanda den 17 sep
 • Betala Accomondation
 • Växla pengar
 • Packa Väskan (orna) så lätt som möjligt

Funderingar om saker

Kom en bit igår i mitt städande och sorterande av saker, om ni nu undrar så går jag verkligen in för det och ingen pryl ska finnas kvar som jag inte vill ha/behöver. Därmed åkte en massa nagellack bort igår som jag sparat hur länge som helst. Bestämde mig för att köpa nya någon gång istället. Är dock inte ännu säker på om jag ska ta bort två till av dem, ljusblå och lila, det blå passar så bra ihop med min balklänning (om jag nu någonsin kommer i den igen). Funderar även på packning, vad behöver man ha med sig?

Jävla hormoner

Idag är inte någon superdag i min värld, har fått för mkt gulkroppshormon i kroppen igen, så imon blir det ett besök till ungdomsmottagningen för att se om jag kan få några piller mot detta. Inte nog med att humöret går upp och ner när man väl har veckan utan nu ska jag ha ont i brösten i två-tre veckor innan detta? Får bli ändring på detta.

RSS 2.0