30.11.10

Humöret sjönk lite till nu när jag faktiskt tagit mig upp på morgonen, traskat till skolan i slask och köpt min kaffe för att få veta att lektionen är inställd. Näe det är nog inte min dag idag, men jag får se det positivt, jag får mer tid till att plugga nu och skriva på mina assessments. Så nu sätter jag igång med det innan jag får för mig att göra något roligare!

30.11.10

Idag (natt) var det ingen bra natt och jag hade god lust att spöa skiten/banka lite vett i asiaten (ja jag vet att det var en asiat) som satte igång brandlarmet vid 03.40 imorse! Tror att alla ville ta död på honom just då, alla låg ju och sov och det är ingen höjdare att stiga upp och gå ut och ställa sig i -4 när man är nyvaken. Näe jag är på dåligt humör och hoppas att han får betala dubbla summan för att ha förstört dagen för mig och många andra som nu inte ville stiga upp på morgonen för att de fick sömnen förstörd.

29.11.10

Idag pluggar och packar sofie...

28.11.10

Dålig uppdatering, jajemensan! I fredags spelade jag och pojkarna shotpoker, det var trevligt. Igår efter många timmar kom pappa och Anna och vi gick och åt sushi, I just love it! Nu sitter jag här och väntar på att de ska komma så vi kan åka  ut till tynemouth. Sen hoppas väl pappa på att fotbollen blir av men vi vet inte riktigt ännu, det är ju snööööö här, ovanligt. Ikväll ska vi käka på en italiensk restaurang som heter Gusto, i vilken film finns det någon som heter så eller liknande?

25.11.10

Pojkarna ville ju då att vi skulle gå ut ikväll, jag var inte så sugen och kom undan första vågen av förslag "gratis alkohol..etc" ganska bra med ursäkten att jag pratade med Niclas på skype. Andra vågen gick inte lika bra då de sa att jag bara fick låta bli att dricka om jag var gravid, det sa ju lappen på flaskan.

Jag: I'm pregnant
Robert: Really?
Jag: sure sure!
Robert: So it is pauls then?
Paul: Yes it's mine!
Everyone laughs for about 2 minutes since paul keeps insisting it is his... but he really ment that he thought the toothpaste I was holding was his.

So from there it went on, the guys needed some help to finish off their jelloshots and as a nice person as I am i was delighted to help. Then somehow we decided to go to habita, and there i got a beer. Lyckligt vis så stängde habita vid 12 tiden så därefter gick vi hem igen... Paul som var riktigt full, på något vänster, stod i duschen när vi kom hem och som punishment for not going out with Carl and Robert as he had promised they build a snowman in his room, while he was in the shower....

Jag vet den är på fel håll, men palla!

Singing kareoke

The "snowman" in Pauls room

A juste några studenter tyckte att det var kul och passande att bygga en stor snö kuk mitt på campus!

 


Thanksgiving

Idag begav jag mig efter en insats på gymmet till Gwen för att hjälpa henne med att fixa inför vår thanksgiving dinner. Skalade morötter och skivade dem, hjälpte även till att göra namnskyltar. Efter ett tag var jag dock tvungen att gå till mitt seminarie som började vid 13. När seminariet var slut passade jag på att sticka ner till tyne och köpa lite cola på tesco, man måste ju ha dricka till maten! Bokade även ett bord på Gusto till på söndag kväll när pappa och Anna är här. Sen stressade jag tillbaka då jag insåg att klockan var kvart i tre och jag skulle möta Jennyann på bron vid tre för att gå till Gwen och äta. Väl där tog det lite tid innan alla kommit och maten blev klar, samt funnit en sittplats åt alla. Men vid strax efter fyra så sa Gwen Grace och vi fick alla säga något vi var tacksamma för. Sedan efter lite snabbt organiserande så började vi ta mat och äta, och sedan åt vi i två timmar. När maten var slut så mådde de flesta som man bör, övermätta och belåtna samt med tanken, "jag-kanske-skulle-tagit-mindre?". Nu så där tre timmar efter ätandet slutade så känner jag mig lite mer lagom mätt.alla fick göra sin turkeyThe desserts - the chocolate cakeThe food -the turkeyJag försökte få med alla på bild, men lyckades inte riktigt

Vi var i alla fall
Sofie, Gwen, Jennyann, Florian K, Florian S, Jessica, Alicia, Mascha, Claudia, Alex, Luke, Josh, Kathryn, Gesine, Melanie, Rachel, Nick, Victoria, Paul, Emma och en som jag inte minns namnet på!


Snow, snow lots of snow

Ja det blev faktiskt som de lovat, fast lite tidigare. Så nu har vi massor med snö, ja det ser faktiskt ut som ett vinterland. Lite smått så hoppas jag på att det ligger kvar ända fram till jul men vem vet, det är ju trots allt england!

Så här såg det ut igårkväll, mest slask och skit!

 

Så här ser det ut idag!


Nålar i stolen

Har ni någongång känt som att ni går mot döden, om ni måste plugga mer nu? Så känner jag idag, jag vill verkligen inte plugga idag och det rycker i hela kroppen för varje försök att komma iväg till bibiloteket. Vilket inte är så lyckat när man måste gå dit och ta tag i några av de där uppgifterna som man har. Tankarna vändrar typ till, borde jag gå och fixa julklappar istället idag, de måste ju faktiskt också köpas någon dag...eller kanske ska jag gå och ta en lång promenad, eller bara kolla på sakerna i affärerna. Till och med städning tycks locka mig idag, och jag vet att allt bara är undanflykter från att behöva plugga. Jag ska inte ge med mig idag tänker jag och har börjat samla ihop det jag behöver till pluggandet. Samtidigt som benen totalt springer, ja jag borde kanske tagit gymmet imorse och inte tänkt "vi tar det ikväll" för kroppen skulle må bra av lite utmattning.

Men som sagt nu ska jag ta mig till bibiloteket, blir nog en sväng till kaffeterian först. Kaffe är ju behövligt!

Christmas market

Idag efter seminariet, som vi använde för att prata med läraren om vår assesment, och hon konstaterat att hon tyckte att hon hade slösat bort en halvtimme av sitt liv. Så frågade Ann-kristin om inte jag ville gå på julmarknaden nere vid monumentet. Klart jag ville det, saknar ju julen lite och det skadar ju inte att få julkänslan redo inför köpenhamn. Vi gick dit vid strax efter ju och kom dit lagom till när det stängde ner för kvällen. Ja tänka sig att allt ska stänga så tidigt här i stan. Vi han dock med att dricka lite "glögg" eller det var mer gluhwein än glögg måste jag säga. Vi åt även holländska "pannkakor", jag med nutella på och ann-kristin med smör. Gott fast blev lite mastigt efter ett par stycken, tur att de inte var så stora. Sen såg jag även ett stånd där de sålde ringar. Jag har på sistonde blivit helt såld på att ha ring. Vilket jag aldrig innan har typ velat ha, så ska nog ta en promenad ner där igen och köpa någon fin ring någon dag.Annars har jag försökt plugga idag, var sjukt effektiv i helgen men som vanligt blir det inte så bra efter en så intensiv helg. Idag har jag däremot mer spelat AOE och mossat skiten ur "datorn", längtar till vi kan lana det så att man får verkligen känna en vinnar känsla när de andra dör!!!! mohahaöööaöö, men nu tror jag att sängen kallar och jag ska (tänkte jag) faktiskt ta mig en tripp till gymmet imorgon. Har inte varit där på en och en halv vecka eftersom jag varit förkyld. Men som sagt, sängen var det.

 

 

(detta är från igår,"jag=grön", satt typ i en timme och bara försvarade min bas! Eftersom datorns två lag som var kvar kom och attakerade mig om vartannat han jag aldrig mer än börja återuppbygga det som blivit förstört och armen, det var jämt som sjuttton som ni kan se. Men jag tänkte "jag-ska-fan-inte-ge-mig-så-ni-måste-döda-mig-till-sista-gubbe!" och visst gav det resultat när jag i slutändan spöade dem")


21.11.10

En sak jag kan säga om northumbria university är att dom verkligen inte vet vad mottlig värme är! i biblioteket är det så varmt att man svettas som en gris i t-shirt. Det är lite för varmt kan man lätt säga och de måste vara medvetna om det för förnsterna är öppna ca 15 cm. De eldar helt enkelt för kråkorna och gör det för det mesta lite för olidligt varmt för oss studenter som försöker förstå något av det vi läser.

Presentation skills

Sitter och läser om Presentation skills, närmare bestämt om att det är viktigt att veta vilken publik man kommer att ha. Detta är viktigt för det finns enligt Suzy Siddons tre olika sätt folk lär sig saker på

 • "A-type learners like to resarch things well, have a clear pattern to the learning process, like to do things step-by-step, are happy with reference material and are slef-motivated. They need reassurance that they are reaching the required standards, so watch over them!"
 • "B-type learners like to get on with things, they want to do it for themselves and usually have the confidence to try! They are not hapy learning from the printed page or screen. You will need to keep a weather eye out for them in case they get into bad habits, since they usually find their own ways of doing things...they become easily bored with repetitive tasks and activities that take a long time to get a payback."
 • "C-type learners learn best when they can talk about what is happening and watch how others do things. They may be comfortable with learning alone, but they definitely need to discuss and clarify before they can refine their skills."
De finns även ett litet frågefält så man kan se om man är mest A,B eller C om man inte kan läsa det av texten. Detta tycker jag är intressant för man kan känna igen sig mer i ena fast alla har väl lite av allt.

A long day in the library

Ja ni hur gick då dagen plugg? Det kan man undra efter att ha spenderat ca 10 timmar i biblan? Det känns som att jag har kommit ca en cm längre fram på min uppsats. Idag har jag skrapat ihop citat från tre olika böcker som sammanlagt blir nästan samma mängd ord som jag ska skriva totalt, ahhh! Imorgon är det dock en ny dag och då ska jag ta tag i HRM igen och skriva lite på den portfolion, har jag tur hinner jag med två eller tre delar av den. Känner att jag verkligen måste utnyttja allt tid som finns för att plugga och leta böcker och referencer. Vill bli klar med dessa uppsatser så snart som möjligt så att jag sen bara kan ägna tid åt att finslipa dem och lämna in innan jul.

Nog om plugg, så fick jag sällskap i biblan av Rachel idag. Det var väluppskattat särskillt eftersom hon fick mig att gå och äta något vid halv sju tiden. Själv hade jag nog inbilat mig själv att jag skulle klara av att sitta kvar till 9 utan att äta och sedan gå hem. Nu åt vi och sedan var jag effektiv som en mört, eller något. Imorgon hoppas jag på sällskap av både Rachel och Ann-kristin. Ingen av mina flatisar verkar vara så fonda av att sitta där och plugga så kan lätt bli lite ensamt efter ett par timmar.

Men nu blir det faktiskt sängen och den längtar jag efter!

20.11.10

Idag har vi riktigt höst/Engleskt väder, det totalt öser ner vatten från skyn. Jag är glad att jag ställde in mina planer på att kanske åka till Durham idag. I det här vädret tror jag inte att någon människa borde vistas ute. Vad gör jag då istället för att åka till staden där Harry potter delvis spelas in? Jo jag sitter med sju stora  festa kursböcker som jag ögnar igenom för att få ihop en välformulerad uppsats om Government interventions and R&D spendings. Låter precis lika intressant som det är. Men det var det eller att skriva om utvecklingen inom någon sektor i UK och det verkade ännu tristare i mina öron. Men får sätta fart igen så att jag kanske kan få ihop en liten del idag...hoppas hoppas hoppas!

19.11.10

Jag är nog inte helt frisk ännu, kan jag konstatera av att jag gick upp vid 8. Duschade klädde på mig, kollade på alla röda utslag jag tycks ha på kroppen. De ser ut som små finnar men tror inte riktigt att det är det, hur ofta får man det på armarna? och axlarna?. Men jag hade bestämt mig för att gå på lektionen. Sticker lite tidigare än nödvändigt till skolan för att hinna köpa en kaffe innan lektionen börjar. Går till klassrummet vi alltid är i på fredagar, det står "business law" på tavlan, vi har datorskärmar vid varje klassrum där det står vilken nästa lektion är, eller när det blir ledigt för "self-studying". Jag blir fundersam och tänker att de kanske har bytt rum, de hände ju faktiskt häromveckan med den andra kursen. Fram med mobilen, på med wifi och google för att komma till skolans hemsida. Loggar in och kolla schemat, jo visst fasiken står det att vi ska vara i det rummet. Går tillbaka, där sitter en annan kille som jag inte känner igen. Huuummm, frågar honom vilken lektion han ska ha, självklart den som det står på tavlan. Jag känner mig lost! Kollar på mobilen igen, ser att det står 11-12 inte 9-10.. silence in  my head! Fattar nada, men går hem igen och kommer på att jag nog aldrig haft en lektion klockan 9 på fredagar. Vart jag fick det ifrån kan man undra, nu sitter jag och kallsvettas som en gris och njuter av kaffen jag köpte, som förresten mest smakar mjölk.


Till alla er Nathalie och Niclas,... har ni aldrig hört talas om den "lättlagade och goda fruktkakan"?

1 Dl socker

4 Ägg

2 Dl torkad frukt

1 Tsk salt

4 Msk citronsaft

Nötter

2 Liter wiskey

 

 1. ta fram en mellanstor skål
 2. kolla wiskeyn genom att smaka, häll wiskey i ett dl mått och drick
 3. upprepa
 4. Sätt på elvispen
 5. smaka återigen på wiskeyn om den fortfarande håller kvaliteten.
 6. Blanda en dl smör i en stor skål lägg till 1 msk socher och visspa igen
 7. Kolla om wiskeyn fortfarande är god, drick en kopp.
 8. Schtäng av elvischpen
 9. knäck två hönor och schläng i schkålen med all torkad fjukt.....shätt på elvisspeningen
 10. om den fjuktade torken fastnar i sshkålen vrid loss den med en muvschreisel
 11. schmaka sen om wiskeyn är lka god
 12. shen shka du shila 2 dl schalt eller nått schånt det e inte så noga
 13. kolla wiskeyn
 14. shila citronhatten lägg till en mat....shed och så schocker eller nått va fan
 15. shmörj ugnen
 16. vrid kakformen på 220 grade, glöm ej att schtänga av elvisspen
 17. shläng ut schkålen genom fönstret och kola shen wiskeyn.....
 18. gå och lägg dig .....vem fan vill ha fjuktkaka

För er andra så glömde jag visst ett litet I i gårdagens inlägg!

18.11.10

Igår gjorde jag en super duper god fisk till lunch, dock orkade jag inte ta fram kameran och fota så ni får lita på mig att den både såg god ut och smakade underbart!

Kommer definitivt att göra den fler gånger och om ni undrar så gjorde jag så här:

 1. Hacka gul lök och stek i olja
 2. släng en vit fisk, salta peppra, och på med rosmarin
 3. pressa en citron över fisken, hälften på varje sida lämpligen
 4. stek till den är färdig
 5. till det hade jag potatismos och stekta champinjoner och paprika

17.11.10

God morgon, eller god och god..morgon är det i alla fall. Mår snäppet bättre idag och ska faktiskt gå till en av två lektioner idag, duktigt sofie! Ska försöka gå till biblan lite med och kolla upp en del böcker som jag kan behöva till mina uppsatser, ja det är väl allt jag ska idag. Inte så mycket planerat utan bara ta det lite som det kommer och försöka göra mitt bästa. Hoppas på att bli frisk snart så jag  kan träna igen! Nu har jag varit här i två månader och det är endast en månad kvar typ. Tänka sig vad tiden går fort!

Bilder

Här kommer ett bild inlägg från helgerna när mina systrar varit här!


16.11.10

Förkylningen vill inte riktigt släppa och det här med att ha fönstret öppet känns ju helt åt helvete fel, det måste alla hålla med om. Men idag tog jag tag i att gå och handla, jaop det var roligt, eller inte! Jag gick till grainer market och köpte x-antal grönsaker, sedan till tesco och köpte allt annat som jag behövde. Lyckades till och med att typ hålla mig till att bara köpa det som stod på min lista, en choklad fick följa med hem med. Ni vet en sådan lindh mörk choklad med chili, de är ju helt underbara.


Igår snöt jag mig så mycket att jag blödde näsblod, om någon ville veta. Jag snöt upp en halv rulle papper och är numera väldigt narrig runt näsan.

Mission complete

Efter att ha vandrat runt i Newcastle city center i 4 timmar och numera släpade benen efter mig hittade jag en jacka, inte lika billig som jag hoppats men till våren kan vi ju se om den var värd priset. Det blev en svart (tråkigt nog, men fanns bara i vit eller svart och vit blir skitig så fort) jacka från Trespass som är vind, och vatten tät. Dessutom har den typ något mjukt innuti så man nästan skulle vilja ha den som täcke.

Vantarna köpte jag på H&M, som jag alltid tycks göra!

Men så igår när jag när jag kom hem efter denna långa leta jacka dag så tar jag på jackan igen och inser att de har sytt på ena slutet på armen på fel håll! Jackan har så att man kan stoppa ut tummarna, eller så är det tänkt i alla fall men nu hade de sytt på den ena så att man skulle få stoppa ut lillfingret istället, så blev till att gå och byta den idag... mindre roligt!

Mission: Find a jacket!

Sängen blev det inte riktigt, jag kan inte sova för jag mår så dåligt. Har suttit och surfat lite och mest bara fördrivit tiden och försökt få i mig lite varm chokladmjölk, det gick inget vidare det. Snyter mig var tredje minut och där emellan sitter jag mest och "drar in" ni vet, så där störande som det alltid är. Men nu tänkte jag att eftersom jag inte går på någon lektion idag så kan jag gå och leta upp en vinterjacka åt mig själv så att jag faktiskt kanske slipper gå och frysa, och bli sjuk. Ikväll var tanken att jag skulle en sväng till rachel, men vi får se hur detta blir.

Lite bilder från i onsdags, och ja jag ser sjukt tjock ut på bildenHandla lite mat idag kanske skulle vara en idé med? och tuggummi, så jag inte dödar någon med min förkylningsandedräkt!

15.11.10

Jag är sjuk, igen! Näsan rinner, ögonen är glansiga, halsen känns som sandpaper, huvudet värken efter sömnbristen inatt. Öronen känns som tegelstenar, ja jag har blivit förkyld igen och tänkter spendera dagen, början av den i sängen och missa lektioner, vilket inte känns så bra. Samtidigt vet jag att det är meningslöst att gå dit för jag skulle inte kunna lyssna ändå så back to bed it is!

13.11.10

Min bästa lillasyster och Hennes plutt är här på besök! Idag har vi varit vid tynemouth (kusten) och kollat lite, såg ett gammalt slott och sedan begav vi oss in för att leta efter en pub som skulle vara väldigt känd. Vi blev lite besvikna när vi kom dit och insåg att det typ var skitlitet, dyrt och inte så frächt. Vi gick vidare och hamnade på the goose igen för en sen lunch, där var självklart proppfullt eftersom det var match idag. Vi la ner tankarna på att gå till St james park idag och kolla och begav oss istället till Great north musem, lite för trötta halade vi oss igenom detta och sedan efter en snabbis till primark där malin köpte ett par skor så gick vi och tog en lång fika på costa. Ikväll ska vi ut, börja på Habita och sedan gå vidare till Revolution bar eller Beyond. Vilken ordning får vi se så småning om...


Jag köpte förresten både en ring och ett par skor idag, väldigt nöjd med detta trots att jag är något fattigare!

A consequence of studying to hard

Eftersom jag har uttryckligen pluggat bort veckan med pauser för träning och lektioner så har jag inte hunnit handla, vilket har resulterat i att mitt kylskåp gapar tomt, eller okej det gör det väl inte. Kylskåpet är bara väldigt tomt på mat som tillhör mig, alla andra har massor med mat. Men jag överlever nog helgen med antar jag och sen får jag ta en handlingstur på måndag, hehe tror jag det... Frida here I come, havregrynsgröt och tomt kylskåp!

medvetslös?

Jag hade nog inte riktigt tänkt mig att bosätta mig på biblioteket ännu men så fel jag hade. Har spenderat nästintill hela dagen där, ja faktiskt ca 6-7 timmar idag.  Detta har även resulterat i att jag glömde bort att tvätta idag så det får jag väl ta och göra imorgon förmiddag eller kväll. Imorgon har jag ännu en lång dag framför mig med plugg, lektioner och en presentation. Längtar riktigt till helgen för då har jag en ursäkt att vara lat och inte plugga efter syster min kommer. Inte Anna denna gången utan Malin och hennes pajk. Men fram till de kommer vid 23 imorgon kväll är det fullt ös medvetslös på plugg.

knäpp knäpp knäpp

Jag blir knäpp, jag ska skriva om vilka egenskaper en HR person måste ha, inte nog att det är rätt svårt att hitta en bra sammanfattning om detta så ska jag väva in dessa teorier, mina egenskaper, vilka jag vill jobba på och feedback från seminariet, det är kanske inte så svårt i sig. Problemet kommer till att jag endast får använda 300 ord, minus citat. Hur tänkte läraren där, jag har använt 200 till attt bara förklara av en person/grupp anser vara viktiga egenskaper... Ni ser mitt problem, banta heter det visst har jag hört. Jag får banta på alla håll och kanter och göra det jag totalt hatar, citera som en galning som att jag vore okapabel av att skriva om vad jag läser och väva in i en text.

Solen sken just på mig "lycka"

11.11.10

Tillbaka från gymmet nu då, ett riktigt styretränar pass blev det idag. Körde ben, armar, mage och rygg vilket känns helt underbart bra nu. Har inte hittat någon än som är villig att riktigt bli min träningspartner, det kan bero på att de flesta här inte är så sugna på att börja träna någon gång mellan 6.30-7.00, tyvärr. Men varför tränar då alltid jag den tiden, jo för att jag kommer upp och vet att jag har de avklarat innan skolan. Skulle jag sen känna för att träna mer så kan jag göra det på kvällen men framför allt vill jag veta att jag hinner med det. På eftermiddagen har jag en tendens att bli slö och sällan ta mig i  kragen och gå dit, det är ju så mycket skönare att bara sitta framför datorn.

Det första jag ska göra när jag kommer hem och hittar en våg är att väga mig eftersom jag inte litar på den här. Så en visit till min vän magnus blir det nog runt den 21 dec. Väger alltid mig hos honom när vi leker, hehe. Nu blir det duschen sen beger jag mig till biblioteket för att ge min in på HR skrivandet.

Igår när jag gick till biblioteket så knakade mig tygkasse som jag köpt där bara för att ha till att bära böcker, när jag sedan begav mig hem så fick ena bandet av, då kom frågan

Är det en dålig kasse? Eller har jag för mycket böcker?


10.11.10

Onsdag, onsdag den 10 november... betyder att det är en månad sedan jag träffade niclas senast typ. Imorgon är det en månad sedan han åkte härifrån. Men numera har jag rätt fullt upp, ja faktiskt så har jag knappt tid för något känns det som. Imorgon kommer jag få veta ämnet för min sista uppgift så ska jag ta tag i och börja skriva på dem, eller mer leta reda på fakta och teorier om det ämnet så att jag kan skriva. Som min lärare sa " Erat första draft kommer vara långt ifrån eran slutgiltiga inlämning, ni kommer ta hälften av de första och radera och fylla utrymmet med något mer relevant" han sa detta på engelska men ni fattar principen. Idag ska jag och Ann-kristin spendera ett par 3 timmar i biblan och skriva på våra portfolios! Yeay, åt mindstonde så har man gott sällskap.

Nu ska jag iväg till skolan och hålla en presentation om performance management!

I Biblioteket

Begav mig ikväll till biblioteket här på skolan, som är väldigt stort och satte mig på våning 5 (6 i sverige). Tog ett par böcker i hyllan och började läsa om Performance management, Performance appraisal och diverse saker i denna gengre. Bläddrar en del och kommer till en sida som fick mig att vika mig dubbel, tårarna att flöda och kämpa för att inte garva högt, det var ju den tysta avdelningen detta. Dessutom var det ju ingen annan som förstod eller skulle förstå vad jag skrattade så åt, men tänkte att jag skulle ge ger ett hum om detta. Kanske bara det uppskattas om man är trött och har pluggat en hel dag, annars bjuder jag på ett gott skratt ikväll!

Klicka på bilden för att förstora den och skratta på!!!!

Unibrow

Idag har jag verkligen inte gjort annat än varit i skolan, tränat och pluggat. Började ju som sagt tidigt med ett gympass, sedan skolan fram till 13. Hem och Plugga fram till 16 innan jag gick och simma och sen plugga igen fram till för en halvtimme sedan. Ska plugga lite till hade jag tänkt innan jag är klar för dagen, men tänkte bjuda på en bild från några veckor tillbaka....

Tillåt mig att presentera mister unibrow


08.11.10

Måndag, ny dag, ny vecka, som jag började med att ta en tur till Sport Central, varifrån jag just kom. Benen var trött och de blev inte så mycket tränat men lite styrka. Kom att tänka på att jag saknar att ha någon att träna med. Det märks mer när man går till gymmet än om man går på pass. Då kan man gömma sig i mängden av folket, men i gymmet blir det snabbt lite trist när man är själv. Så jag ska ge mig ut på jakt efter en träningsbuddy. Har två i tankarna som jag ska pusha lite till att vilja träna tidiga morgnar med mig eller eftermiddagar runt 4 tiden. Jag gillar ju som sagt att ta lite styrka och sedan gå och simma. Annars idag ska jag ägna en del tid i skolan och sedan kanske gå och simma senare idag, gjorde inte det igår för jag har blivit snuvig i näsan igen, för typ sjuttieelfte gången här borta.


Nu duschen, sen skola.. Hoppas alla andra har en lika bra start på veckan!

Baby Baby Baby

En ganska udda musik video?

Eller vad säger ni?


Plugg vänner?

De flesta av gångerna jag säger att jag ska plugga gör jag inte det, jag har lite svårt att hålla löften till mig själv. Som att jag ska sluta äta kakor och godis, Det är omöjligt för mig att sluta. Som att jag säger att jag ska spara liter mer av pengarna denna månaden och sedan på något vänster tycks de ändå försvinna.

Men Anyhow så kom jag just på att jag saknar mig Angelica som brukar vara duktig på att plugga och därför få mig till att ta tag i det med. Så var gör du Angelica? Vad gör alla andra mina pluggvänner eller vänner överhuvudtaget? Har inte funnit några riktiga plugg vänner här borta än, alla har så olika schema och kurser och sen vill ju alla resa på helgerna så då är hälften av alla jag känner borta. I veckan ska jag och Ann-kristin ta tag i vår portfolio och skriva två av de tolv ämnen hade vi tänkt.

Men nu ska jag stänga ner msn, facebook och de mesta andra roliga saker och faktiskt ta och skriva ner lite slides...

Time management

Har ni gott folk tänkt på att det är november? Hur detta hände funderar jag på, vart tog hela året vägen och särskillt hösten som jag skulle vara borta från sverige? Har varit borta en vecka över halva tiden nu, så fort det har gått! Lite konstigt är det att jag saknar Julmust (bara för att jag ser folk uppdatera på fb att de dricker det), jag som inte ens tycker om det. Sen är julkänslann redan här lite, de har ju sålt julsaker i flera veckor och nu är till och med juldekorationerna på stan uppe. Men tillbaka till vart tar tiden vägen? Minns att jag vaknade i måndags och tänkte hur ska jag hinna allt jag ska innan fredag, på något vänster lyckades jag hinna det mesta och det är lördag fast att det känns som att dagarna bara försvinner.

Men nu ska jag äta lite frukost, eller något som inte är sötsaker eftersom de är det enda jag stoppat i mig sedan 14 igår. Sen ska jag plugga lite och sedan dra en sväng till simhallen och röra på mina enligt den troligen felaktiga vågen på gymet 60 kg, Jag har aldrig i mitt liv vägt över 57 kg och jag tvivlar starkt på att jag har gått upp så mycket i vikt. Så vågen är fel och jag har rätt......

Time management

Har ni gott folk tänkt på att det är november? Hur detta hände funderar jag på, vart tog hela året vägen och särskillt hösten som jag skulle vara borta från sverige? Har varit borta en vecka över halva tiden nu, så fort det har gått! Lite konstigt är det att jag saknar Julmust (bara för att jag ser folk uppdatera på fb att de dricker det), jag som inte ens tycker om det. Sen är julkänslann redan här lite, de har ju sålt julsaker i flera veckor och nu är till och med juldekorationerna på stan uppe. Men tillbaka till vart tar tiden vägen? Minns att jag vaknade i måndags och tänkte hur ska jag hinna allt jag ska innan fredag, på något vänster lyckades jag hinna det mesta och det är lördag fast att det känns som att dagarna bara försvinner.

Men nu ska jag äta lite frukost, eller något som inte är sötsaker eftersom de är det enda jag stoppat i mig sedan 14 igår. Sen ska jag plugga lite och sedan dra en sväng till simhallen och röra på mina enligt den troligen felaktiga vågen på gymet 60 kg, Jag har aldrig i mitt liv vägt över 57 kg och jag tvivlar starkt på att jag har gått upp så mycket i vikt. Så vågen är fel och jag har rätt......

Fika time

Av dagens alla saker jag skulle göra gjorde jag bara hälften, väldigt typiskt mig. Men om jag inte känner för att plugga går det verkligen inte att göra det. Men jag gick på en av två lektioner, bra! Efter den sista som slutade 17 så gick jag för att fika med Jennyann och Louise, är lite sen så typ kutar dit och kommer precis när jennyann kommer ner, vi väntar lite på louise sen ringer min telefon

Louise: Hey!!
Jag: Hey.....
Louise: What are u doing?
Jag: I'm waiting for u?!
Lousie: Waiting for me where? Why?
Jag: At Jennyann's, we are going for fika, you know?
Louise: That's today? I forgot!

Vi väntade lite till innan louise kom och då begav vi oss till Goose, börjar ni märka att vi är stammisar där? Kan det bero på att det är trevligt och billigt? Kan ge ett prisexempel, du får fish and chips för 2.99, eller varför inte en hamburgare med dricka för 3.99? Jag tog hursomhave en "giant chocolate cake with ice cream" medan de andra tog riktig mat (Hamburgare, kyckling).
Ungefär här så gav jag upp på att äta mer.....Tur man har vänner som hjälper till <3

Aero

I england luras de med större förpackningar, fy säger jag. Köpte just vad jag trodde var en 200g choklad men så nu ser jag att den bara är 120g för de är en himla massa luft i chokladen. Tänka sig min besvikelse!

Remember remember the fifth of november

Uppe med tuppen var jag idag, eller nästan i alla fall! Begav mig någonstans runt 6.25 till gymet, spenderade tio minuter där med att leta efter någonstans att fylla på min vattenflaska, hittade till slut att de har en automat ni vet, vending machine, för detta ändamål. Ändå roligare var det att inse att den stod precis där jag började leta men antog att den bara var till för att köpa dricka. Sen blev det väldigt lite löpning och stryketräning innan jag begav mig ner till simhallen och simmade en kilometer, de krampade lite i framsidan smalben i slutet. Nu sitter jag här och äter omelett till frukost, har verkligen börjat lyckas med att göra dem med :).Idag är det en ganska lång dag men troligen en bra, slutet på den är bra tycker jag.

 • Plugga fram till 10.30
 • 11-12 Lektion i Microekonomi
 • 13-15 Plugga
 • 15 Gruppmöte
 • 16-17 Seminarie
 • 17.15 Fika med Jennyann och Louise :P

Sweden is a country

Under seminariet i Tisdags

Tom: So what language do you speak in sweden?
Jag: Öhh, swedish?!
Tom: So, you have your own language?
Jag: Yeah, we do.... You should know better sweden is not that far from the Uk.
Silence.........
Tom: But I know the capital is Oslo!
Jag: NO, Thats norway, it's another country

Alla börjar gapskratta åt Tom....

04-11-10

Idag känner jag mig allmänt depp och olust till det mesta, kan vara så att det beror på att skolan verkligen kommit igång och vi snart ska in på de sista veckorna med uppsatsskrivande och annat roligt. Det kan också bero på att folk i min flat har blivit lite lata och tagit till sig attityden "ingen annan gör det så varför ska jag?". Det får mig med att vilja strunta i att tömma diskstället, plocka undan efter mig, diska och ta ut soporna. Därför börjar det med se ut som en liten svinstia i vårat kök ju längre från onsdag det går (städerska kommer och ta en "top-up" på onsdagar). Sen är jag lite allmänt less på att jag hela tiden äter samma mat, och då tänker ni men gör något annat då för fan! Saken är den att jag inte kommer på något när jag går och handlar och i efterhand orkar ja inte gå dit igen för några få saker. Så här sitter jag och äter tortellini igen, kommer nog aldrig uppskatta det efter denna vistelse.

Jag känner helt enkelt en allmän olust till det mesta idag!

02-11-10

Nationalist and independence movements flooded the Baltics in the late 1980s. On th 50th anniversery of the signing of the secret Soviet-Nazi pact, one million Latvians, Lithuanians, and Estonians joined hands to symbolically represent their united wish for the independence of the baltic states.

They created a 600-kilometer human chain connecting Vilnius to Riga to Tallin.


Jag pluggar!

Lördag

Lite dåligt med skrivandet i helgen men det berode helt på att jag hade det bra med syster och charlie. De kom på lördag lunch, och vi skulle först mötas på uni men sen ändrade det sig och sa att de skulle hitta hostelt så jag börjar traska fast att jag inte har en anning om vart det ligger, traskar på i dryga 1-1 1/2 timme tills jag frågar på ett trevligt litet annat ställe där tjejen inte heller har en anning om var det ligger men säger "i'll google it for u :P" ibland är google underbart. Hon pekar lite åt olika håll jag hänger med på det första två instruktionerna. Men ler och tackar henne och fortsätter, kommer till en gata om jag varit på vid ett tidigare tillfälle och jag börjar ge upp och skickar ett sms till anna "jag ger upp, vi ses inne i vid theatern" Så vänder jag mig och och tittar lite och då är hostelt precis där! Tänka sig! Sen promenerade vi runt i newcastle resten av dagen innan vi gick hem till mig och åt lasange (som flatmatesen gjort) och började dricka. Fram mot 11 gick vi ner till Revolution Bar som var knökfull när vi kom dit så vi kom, vi såg, vi gick. Gick sedan till Beyond och där var knök där med så samma visa, tillslut hamnade vi på Goose, där vi skulle hamna åtskilliga gånger senare igen.

RSS 2.0