Hemma i ljungby

Påsklov, nej sådant finns inte på högskolan men däremot så finns det "efter tenta innan nästa kurs" lov kan man väl säga. Ett sådant lov har jag hursomhaver tagit mig och begett mig hem till lilla hålan Ljungby för att besöka familjen. Ett besök som kommer gå snabbt och då det finns mycket att göra. men men inte tid att sitta här inte.

Så var det ju..

Har nu kommit på varför jag inte spelar tv-spel, av den enkla anledningen att jag då drömmer om spelet och att jag är i det men det finns inga extra liv här inte. Nej istället så blir jag uppäten av diverse saker som vill ha kål på mig. Ingen bra natt vill säga, försökte krypa in och Niclas men han låg så obekvämt att det var en omöjlighet. Nu är jag iaf uppe och ska strax ta en dusch för att sedan åka in till skolan och jobba med angi, kan inte stanna allt för länge eftersom jag måste hem och städa och packa sen. Åker till Ljungby ikväll!!!
Frukost dags nu, hummm vad ska det bli?

Darksiders

Har idag för första gången i mitt liv testa att spela darksiders. gick bättre än jag trodde men fick en hel del hjälp från min när det kommer till tv-spel bättre hälft. För er som inte vet är det ett tv-spel där man typ ska döda massa saker och ja, jag vet inte riktigt vad. Får väl se om jag fortsätter spela det ett tag till eller om en gång får räcka.
Annars idag har jag inte gjort mycket, klippt mitt gräs som växer som sjutton och vattnat min påsklilja som höll på att dö ut. Har diskat och kollat på shrek 1 och 2. Nu tänkte jag krypa ner i sängen och sova. Imon ska jag städa, packa och vara en sväng i skolan för att arbete med vårt projekt (som skulle varit inne i fredags).
Måste även citera en sak från tjuvlyssnat som jag tyckte var rolig.

Tjej 1: Man säger ju negro på spanska, det betyder ju svart. Typ un caballo negro; en svart häst.
Tjej 2: Ja, egentligen så är ju neger inget konstigt. Det betyder ju bara svart liksom.
Tjej 3: Men om neger betyder svart, betyder människa vit då?
Sov gott alla saker där ute :D

Full som ett as, eller nej det är jag inte...

Full som ett as, eller nej det är jag inte men full, gla, trött och hungrig. Inte bestämt om jag ska med ut eller hem :/


Jag tror...

Att det kommer att gå riktigt dåligt imorgon på tentan. Men egentligen skulle jag inte klaga för jag får skylla mig själva att jag inte satte igång och plugga ordentligt förrens det var för sent. Att börja på riktigt dagen innan kanske inte är någon hjödare, men jag har hela tiden tänkt att det är mycket tid kvar men vips så var det torsdag kväll. Men det positiva är att om jag skulle faila så har jag en superduper sammanfattning på vad kursen handlar om så då är det bara att plugga på den lite bättre och förbättra min SQL satser som för stunden suger. Men nu tror jag att det är dags för sängen så att jag kan komma upp tidigt imorgon och gå igenom anteckningarna igen. Hoppas på att sova skönt och kanske slippa trycka ihop mina tänder så jag vaknar med huvudvärk igen.
Imon ska jag;
 • 6.00 Plugga
 • 8.00 Skriva tenta
 • 10.30 Köpa sprit
 • 10.45 Fika/lunch
 • 12.00 (eller så) Arbeta med vår webshop
 • 14.30 sova
 • 17.00 förfesta & afterwork
Visst låter det som en rätt bra dag ändå?!

Visste ni...

Att om du låter kaffet stå tillräckligt länge så möglar det? Ett väldigt vanligt fenomen hemma hos mig och niclas. På något vis lyckas vi aldrig äta upp vissa saker innan det kära möglet har hunnit fram. Det är lite synd för det gör att vi slutar köpa vissa saker som sallad, gurka, frukt och så. Om ni undrar så tror jag att jag snart blir knäpp av att plugga mer...

God morgon!

Idag skiner solen vilket är ett plus, att det snart är helg är ett ännu större plus men att jag har tenta i morgon är ett minus. Att behöva sitta inne och plugga (vilket går rätt kasst) när solen skiner är bland det värsta som finns måste jag nog säga. Men snart så är jag ledig, i en hel vecka tänker jag skippa skolan, åka hem till Ljungby och för det mesta njuta av att slippa grupparbeten, läxor och andra saker som bara måste göras  hela tiden. Hoppas på att de under den veckan kan snabba på lite med balkongerna, vet jag börjar bli tjatig men jag vill verkligen ha min balkong! men men nu är det nog dags att ta tag i plugget (om ett par timmar eller så).
Njut av solen om ni kan!

Sur!

Jag hatar hockey, bara så att alla vet det!

ar vara något mer effektiv med mitt plugg då.

ar vara något mer effektiv med mitt plugg då.


Fruuukost, det är minsann inte så kul att ...

Fruuukost, det är minsann inte så kul att äta själv. Min plutt har gått till gymmet så jag är lämnad själv här hemma, vilket i sig nog är bra då jag bruk


My therapist says....

Att varma mackor inte är så tokigt i alla fall en vanlig kväll. Eller nej det är inte riktigt sant, hon har nog inte en anning om vad jag äter. Men en tanke jag kom på nyss är att de som arbetar med våra balkonger tycks a vissa väldigt produktiva dagarna och sedan står det totalt stilla i några dagar för att sedan hända något igen. Det kanske inte är sanningen men vi ser bara när det händer stora saker. Sedan tänkte jag på mitt plugg där jag vissa dagar kan vara hur produktiv som helst och andra dagar kan jag knappt få till att öppna kursboken. Detta händer oftast då det är absolut nödvändigt att plugga, illa combo!

Men för att återgå till My therapist says.. så säger hon "var nöjd och sluta ödsla tid" på saker som ändå inte fungerar. dvs undvik inte att plugga genom att diska, städa eller baka för plugget finns kvar vid slutet av dagen i alla fall. Man kan även säga stå inte i kö i en och en halv timme för att få göra ett hudpricktest och sedan vänta en halvtimme till för att få veta att jag inte har reagerat på något av sakerna och därmed inte har någon allergi. De som har träffat mig eller kommer att göra det om ett par veckor kommer se att jag visst har allergi mot något, särskilt på våren.

Nu sitter jag här och mår illa över min macka och undrar om det beror på mackan, humöret eller möjligen godiset jag åt precis innan, att man aldrig lär sig att låta bli godis!

tuseday, not my thing!

Tisdagar har kommit att vara den dagen i veckan då jag tycker att allt är kasst och gärna går och lägger mig och sover fram tills helgen. Idag så går det väldigt trögt och jag har inte kommit igång med plugget än, fast att jag borde det för flera timmar sedan. Skyller på att jag ska gå iväg om en stund och att det är ingen mening med att börja innan dess. Ska nämligen gå ner och göra ett pricktest för att äntligen få veta vad det är jag är allergisk mot typ( pollen, katt etc) förhoppningsvis. Tisdagar nej det är verkligen inte roligt och jag längtar till fredag eftermiddag då jag ska festa lite har jag tänkt. Men tills dess får jag väl stoppa in lite Mix megapol i öronen och ta tag i det förbaskade plugget!

Ha en superduper förmiddag :D

HATA HATA HATA

Jag börjar helt seriöst att tröttna och tycka väldigt illa om våra grannar. För mig anses det vara okej att spela hög musik någon gång då och då och gärna vid lämpliga tidpunkter. Dess grannar spelar dock hög musik större delen av helgen när de är hemma, inte alltid så roligt om man vill sova lite extra. Inte eller bra om man ska lägga sig i vettig tid för att stiga upp med tuppen. Inte nog med att de spelar högt har de en tendens att välja musik jag avskyr typ Håkan Hellström. Jag vill sova i lugn och ro!

Påsk pynt!

Eftersom jag inte kommer vara i min älskade och hatade lägenhet under påsk så har jag tjuvstartat lite och påskpyntat nu i helgen. Tycker att påsk är en så glad och trevlig högtid öven om det är en sorglig med jesu död etc så tänker jag mer på allt det färgglada och alla påskägg som jag förhoppningsvis kommer få leta efter. Hoppas på mist ett! Dock vet ju de som känner mig att jag är totalt kass på att leta eftersom jag tappar tålamodet om jag inte hittar det inom första minuten och blir tjurig då istället. Men påsk är det hur som helt i min lägenhet även om jag inte har så mycket pynt och det gräset jag sådde igår inte har börjat växa ännu!


Trött som en apa

Sitter här och försöker för allt i världen vara intresserad av vad SQL-injections gör för skada eller vad man kan göra som database developer för att skydda sin sida mot det och andra CWEs. Men det går väldigt trögt, till och med de korta frågorna där svaren får vara max 40 ord känns som rena mardrömmen just nu. Jag har huvudvärk och är hela tiden tre sekunder ifrån att bara lägga mig ner på datorn och sova bort ett par timmar. jag är till och med så trött att jag inte vill gå ut i det fina vädret. Har gjort tappra försök med kaffe och kaka men det blir inte mer energi för det. kanske är dags att testa att ta en powernap istället.
Så här ser det ungefär ut för mitt plugg idag!

Tenta tider

Veckan började väldigt bra med mycket sol och allt kändes som att nu kommer det att bli vår snart! Igår när jag vaknade såg jag att det hade snöat igen, humöret sjönk till en nivå så låg att jag begav mig raka vägen tillbaka till sängen och sov två timmar till. Idag kom jag upp eftersom jag glömt att avboka mitt spinpass och därmed inte hade mycket till val än att ta bussen in och sitta och cykla i 45 minuter. Vädret idag känns riktigt kasst, solen skiner inte, det är fuktigt i luften, till och med inom hus fryser jag trots tjocktröjan oh raggisarna. Näe idag är en riktig jag vill ligga nerbäddad i soffan med varm choklad, filt och en spännande film dag. Dock hinner jag ju inte med detta då jag måste plugga inför min tenta som jag har på lördag. Hoppas på att den kommer gå bra!
Nu dags för att återgå till plugget

Tisdag eller?

Jo men visst är det tisdag idag, och dags för tandis! Ska dit vid tvåtiden och spänna bågarna lite så att vi kan bli klara någon gång. Men tills dess är det plugg till 110 procent, nu när Angi är här för att hålla mig sällskap och pusha mig några frågor i taget. Blev en tidig morgon promenad idag med, så skönt! verkligen gillar att gå på morgonen innan allt kommer igång och se när solen sakta stiger högre upp. Väl hemma fixade jag scones till mannen min och efter det var det finally dags att ta tag i det där diskberget som båda två ignorerat sedan i lördags i tron om att den andra ska ta det. Eftersom jag inte stod ut längre blev det som vanligt jag som fick ge mig på det!

Jag längtar efter sommar och sol och vill gärna hoppa över de närmaste två månaderna eller tre kanske!

05.50

Imorse ringde min klocka 05.50 för att jag skulle gå ut och gå en promenad. Högst motvilligt tvingade jag mig att lämna min varma och goa älskling för en tur längs med Vättern. Blev en runda på ca 5.5 km i dålig terräng då det var is för det mesta. Sedan var det dags för skolan och dagens första lektion, databas. Spelade spel på Facebook större delen av den tiden och lyssnade halvt. lunch/skriva färdigt supply chain arbetet som skulle lämnas in var det sedan på schemat. Visade sig att jag var inte bland de som var sent ute, som typ martin som började på morgonen tror jag eller gergo som började vid lunch. Därefter var det dags för nästa lektion som var en presentations lektion där alla skulle presentera ett problem de funnit hos sitt host company. Alla snabbade sig och istället för den beräknade tiden på 3 timmar var vi klara efter ca 1, Skönt! Bestämde med Angi att jag skulle skippa spin passet idag och gå på cirkelgym istället med henne. För att göra det hela lite bättre promenerade vi till friskis!
Nu är jag trött och vill sova men ack inte, jag ska visst plugga en del med innan jag får tid till det. Just nu steker jag köttfärs för att fixa lite matlådor till imon.

Jag lever i en...

Värld där allt är färgglatt
och jag är lycklig
en värld där det är varmt
och solen alltid skiner
en värld där inga bekymmer finns
och ångest inte existerar
en värld där allt är perfekt

Jag lever i en fanatsivärld där jag bestämmer verkligheten!

Jävla fittlärare!

Jag är inte arg idag jag är förbannad! De jävla fittlärarna i vår supply chain kurs borde gå och dränka sig själv eller något. I tisdags (kväll) la de upp ett dokument som alla var tvungna att ha läst till lektionen (onsdag eftermiddag). Jag har lektion onsdag morgon och tycker det var kasst att jag var tvungen att läsa det på tisdagkvällen för att de inte har bättre framförhållning. På onsdagen sen vid 10.30 lägger det upp vilka som ska vara i vilken grupp (Två grupper som hade olika tidpunkter). Bra där! Sen så i onsdags då bestämde vi efter lektionen hur vi skulle dela upp vårat arbete eftersom vi skulle skriva en grupprapport på det. Idag då så ser jag att en i min grupp har skrivit ett mail om att de ändrat detta och nu ska denna rapport skrivas individuellt. Detta ändrade de igår eftermiddag vid 4 och de ska fortfarande vara inne på måndag! Tror de att man inte har ett liv? Aaaaaahhh jag är så förbannad på dem!

End of the day

Nu har jag städat och städat men fan de är ändå inte färdigt. Det finns ändå massor med saker överallt. Så nu ger jag upp och kollar på Sex and the City istället. "the post-it always stick twice".

Sun is in the sky

städdags idag då? vi får se hur detta går då humöret inte känner för verken det eller att plugga. Dessutom är det en person som borrar i huset så att man inte ens hör vad man själv tänker :S. Men Men jag har positiv idag (kan vi väl säga :D) för ikväll kommer Syster min hit och då blir det troligen film och mys.

Men nu ska jag fixa en ny spellista till att ha när jag ska ta mig an garderoben :/

Solen skiner :D

Nu så är det så att för typ femte dagen i streck så skiner solen, jag är LYCKLIG! Finns få saker som får mig att skina upp så som solen. Det är så skönt att kunna gå ut och känna värmen men samtidigt lite jobbigt då man får dåligt samvete då man måste stanna inne och plugga. Det är dags för att börja tentaplugga nu. Har tenta den 20de och den 26, så massor av plugg, träning och tillsist en tentafest hoppas jag på. Självklart hoppas jag på att klara av kurserna med.

Detta är kvar i kurserna
 • Skriv ett arbete (max 5 Sidor) relaterat till supply chain/bullwhip effect.
 • Två Labbar i Database för att få klart våran webshop, kommer alldrig gå.
 • Presentation om Host Company på måndag, vi har inte fått klartecken på vårt problem än?
 • Tenta 20 och 26
Men nej idag ska jag läsa ut böckerna (i supply chain) och sedan skriva anteckingar på alla slides som finns på jibsnet. Hoppas bli klar innan jag ska iväg på skivstångspin pass. Men vi får väl se hur det går med det hela.

HA en bra dag people :D

home sweet home (bitter sweet)

Är hemma i ljungby på en helgvisit. Igår var det lite kalas med några tjejkompisar och tre killar, högljutt och glatt var humöret på de flesta. Idag var jag uppe hos mamma en lååång stund och kollade på saker som jag ska sortera bort och vad jag ska ha kvar, frågan är vart jag ska göra av alla saker. Måste ju förvaras någonstans. Ikväll ska jag ensam se andra chansen på melodifestivalen och imorgon blir det hemfärd till niclas igen.

God morgon

Ännu en dag så skiner solen, jag blir glad! Det lite tråkigare i det hela är att jag kommer ha en "sitta inne hela dagen" dag idag, börjar med lab 9-12 för lunch med Johanna (har inte sett henne sedan studenten, så det ska bli kul) sedan sitta med lab sakerna lite till eftersom vi ligger efter. Får väl se om jag hinner ut och njuta av solen eller det blir att se den genom fönstret i datasalen.

Puss på solen

Plugg dag med paus för spinning

Sitter här inne och ser solen skina, funderar ett slag på att gå ut och ta en promenad men sedan slår tanken mig att jag måste ju faktiskt plugga. Men det är festande att lägga bort ASP.NET boken och dra på ytterkläderna för en lång runda i snön, har ju en kärlekt till att gå i snön och inte där det är plogat. Men det blir inget med det inte, det får vänta tills jag ska åka in på spin passet vid 11.30. Då kanske man ska dra en tur på bokrean med för att se om jag hittar något, men det är ju lite farligt i fall man skulle fastna där. Dessutom verkar ju kortets magiska pengar snart vara slut efter handligen i söndags. Näe plugg var det idag!

Sitter med mina mjukisbrallor och niclas tjocktröja (över mitt linne och tröja) för att vi har det så kallt i lägenheten, även raggisarna har åkt på. Notera mina öronproppar jag måste ha i även fast jag är hemma själv, när jag dessutom även tvunget måste ha spotify på. Back to plugget så kanske jag kan vara färdig innan veckan är slut.


Det hele gick åt helvete!

Japp det gjorde det faktiskt, sov dåligt inatt så totalt vägrade att stiga upp och spinna imorse. När jag ska gå till skolan för att hinna i tid till 9 (och kunna åka till lasarettparken) går jag ut men då kommer det ingen buss! Väntar ute i snö, blåst och kyla i tio minuter då nästa 1a kommer, men då kommer 18 samtidigt och den brukar gå snabbare och vara mindre packad. Hoppar på 18 och tänker uach men nu är jag i alla fall på väg. När vi ska lämna nästa hållplats kan bussen inte det för den får inget fäste och efter en bra stund slutar det med att vi får gå tillbaka till den andra hållplatsen och hoppa på buss 1. Så jag som hade haft gott om tid i början slutade ändå med att vara 20 minuter för sen.

Seminariet sög kuk som de förra och gjorde inte mig det minsta klokare. Däremot kom jag iväg till gymmet efter skolan och där var ju motivitationen på topp, eller inte! Lite styrka lyckades jag hur som helst få till och nu tvättas det för fullt och pluggas i ASP.NET. Kom fram till att det kanske var en mening med att läsa den boken i alla falll, så nu börjar jag och planerar vara klar imorgon kväll. Tror ni jag kan klara av att läsa 12 kapitel tråkig text så snabbt?

Det verkar var stopp eller något på E4an för det står en lastbil stilla där, inte konstigt i detta väder men jag hoppas det blir vår snart! Det är ju bara en månad kvar till påsk med, leta godis ägg :D


RSS 2.0