Seminarie

När jag gick på seminariet så visade det sig att Annie med hade anmält sig till det, Trevligt! Vi slog oss ner uppe i Ihh's boardroom (snacka om utsikt därifrån). Vi fick sedan lyssna på Carina som var helt fantastik på att föreläsa. Hon pratade med sådan inlevelse och var super på att peppa oss. Föreläsningen då handlade ju om kvinnor och karriär, så hon pratade om hur hon hade hamnat där hon var. Det hon la mycket vikt på var att man ska vara sig själv. "du är Ok som du är" och för att kunna bli sig själv måste man ha trygghet. Vart den finns är väldigt individuelt, men man måste hitta den. Man måste göra saker som man mår bra av och lära sig att prioriera.. Nu hinner jag inte skriva mer men en bra föreläsning som jag tror att alla som var på uppskattade!

Dåligt med uppdatering

Ja det går lite trögt med att skriva här i bloggen för stunden, är nog inte ensam om detta. Anledningen är att jag har så mycket andra saker jag försöker hinna med att göra, som att plugga, träna och leva! Idag har jag varit i Gislaved för att hälsa på vårat fadder företag, kanske för sista gången då det är sista kursen som vi har uppgifter med dem att göra. Vi hade en trevlig timme där innan vi begav oss tillbaka till Jönköping. Eftersom Martin inte hade bränt någon skiva till denna gången var det en himla massa zappande mellan olika radio kanaler då de i framsätet verkade ha svårt att bestämma sig.

Nu har jag sutit och läst ett kapitel i boken och har planer på att hinna med att läsa kapitel 14 med idag, men vi får se. Ska hinna med att träna när jag kommer hem vid 18 med hade jag tänkt och efter det måste jag se färdigt filmen jag påbörjade igår "thank you for smoking". Måste ha sett den till lektionen imorgon och funderat över lite olika frågor som läraren har om den. Den är inte tråkig men det är jobbigt att kolla på en film och försöka tänka på svar till frågorna samtidigt. Nu ska jag snart däremot på en föreläsning av Carina Remnemark, en liten tjejträff som JSA har anordnat. Synd att jag glömde fråga Angelica om hon ville gå så jag hade sluppit gå själv. En uppdatering om helgen kommer kanske imorgon eller nästa år, vem vet när jag får tid igen......

Solsken!

det regniga vädret har dragit bort och solen skiner, jag får lust att ta en promenad och funderar allvarligt på att göra det. Har snart läst två kapitel och dessutom hunnit kolla på ett avsnitt av gossip girl. Effektiv är jag minsann idag!

Vilket väder

Vi har regn idag, inte så roligt och motiverande. I Ljungby har de snö, ännu värre. Jag hatar när det är sådant här väder för att man känner sig så frusen och trött och vill bara krypa upp i soffa med en filt och titta på tv. Det vill jag i alla fall göra men det går inte riktigt för sig. Jag har bestämt mig för att skippa lektionen idag (börjar 13), för jag känner inte för att sitta fyra timmar och lyssna på våran lärare idag. Får bli att läsa två extra kapitel i boken istället, så det blir att krypa upp i soffan, dra upp filten och sätta på lite skön musik för att beta av kapitel 10,11 och 12. Efter det kanske jag kan sluta plugga eller så får vi se om jag även tar 13 idag. Saken är ju den att om jag läser mer idag får jag mindre att läsa i morgon. Egentligen skulle min dag sett ut 9-12 läs kapitel 10 13-17 föreläsning 17.30 - gymma med Niclas och sedan tror jag att det är hockey ikväll som ska kollas på, heja djurgården måste jag ju få säga (inte för att jag egentlige hejar på dem men för att jag definitivt inte hejar på HV71! Tror mer dagen kommer se ut så här dock 10-12 kapitel 10 12-14 kapitel 11 14-17 kapitel 12 promenad kanske efter det och sedan hockey vilken ser mest tråkig ut egentligen?

Marketing

Ska ta tag i den boken ännu en gång och läsa kapitel 8, har tänkt att om jag läser ett kapitel om dagen (minst) så hinner jag med hela fram till tentan. Vilket är en fördel kan man ju tycka! Men det är inte så lätt att motivera sig till det när solen skiner ute och jag dessutom hellre kollar på resor till stockholm och funderar över vad vi ska hitta på där, inte för att jag tror att det kommer bli tråkigt. Sen blir det ju ännu lite svårare när det kryper i spelfingrarna och jag hellre skulle sätta mig en heldag med att spela age of empires eller något annat roligt. Motivationen är helt enkelt inte på topp men man får ta och sätta igång i alla fall så kanske jag hinner med något roligt senare idag.

Time for Relationship marketing and perhaps segmentation an positioning!

Spinning!

Helt fantastiskt är det nästan att spinna enligt mig, man verkligen kan pressa sig själv tills att man inte orkar mer och då tar man i lite till. Jag hatar att springa och de flesta andra pass blir jag antingen trött för tidigt in i passet eller är de inte tillräckligt jobbigt. Med spinningen så rullar benen fast att man inte tror att man orkar mer, svetten rinner ner för pannan och man vill bara att det ska ta slut. Efteråt känner man att man har kämpat och tagit i och gud va skönt det var.
Bara min tanke om spin pass

O'boy

Solen skiner, himlen är blå och jag är på bra humör idag (till skillnad från igår). Känner mig mer positiv idag än på länge, kanske för att jag med hjälp av angelica faktiskt kom till friskis igår. Man blir på något sätt mer positiv och pigg när man har tränat tycker jag. Dock har jag återgått till min gamla gymnasie frukostvana, ett glas o'boy är allt jag får i mig. Jag vet inte riktigt varför men jag är verkligen ingen frukost person och tycker för det mesta att det är helt onödigt att äta på morgonen, dåligt jag vet.
Idag ska jag
8.30-9.00 Möte med läraren ang host company assignment
9.15-9.55 Styrketräna med Niclas
10.00-10.55 Spin pass
11.30 lunch
12.00-17.00 Plugga
och sedan kanske jag hänger med dig på arobic latin angelica, vi får se hur trötter jag är!

New week new opportunities

Som ni kanske misstänkte blev det inget pluggande igår, vet inte riktigt vart alla timmar tog vägen. Det blev att kolla på sex and the city filmen med angelica och äta vindruvor, chips och äppelpaj. Sedan började vi fundera på vad för mat vi skulle bjuda vår kära samuel på som tack för att han hjälpte oss med db II projektet.
Idag vaknade jag av att de tjöt som från en lastbil som backar ni vet? Detta vid fucking jävla 6.20 ungefär, jag som ville sova!!! Har världens längsta marketing lektion i eftermiddag känns det som (13-17). Lagom tills att de slutat tjuta och jag somnat om vart det dags igen att flytta på fanskapet. Ja jag är på rätt kasst humör idag, vem skulle inte vara det?
Idag blir det hursomhaver
9-12 plugg/frukost/lunch
13-17 Marketing lektion

Willys

Gick till Willys för en stund sedan för att handla lite (efter att vi varit på ica men insett att det inte var någon great idea att handla massor när vi skulle traska tillbaka). Vi gick dit för att köpa jäst så att vi kunde baka bröd och när vi är halvvägs tillbaka inser vi att vi missade att köpa just det. Vi glömde de vi gick dit för att köpa och kom hem med en massa andra saker för 260 kr.
Mest fail på den faktiskt!

freaking out

Hade tänkt plugga både igår och idag men icke att det blev så, eller idag finns ju fortfarande möjlighet för det. Igår tog jag en riktig slappe dag som spenderades i soffan, väldigt underbart. Idag måste jag däremot ta mig till någon ICA affär i området, dvs antingen huskvarna eller ciggaren. Undra vilken bit som är roligast att åka/cykla/gå. Måste nämligen köpa tvättmedel och de vägrar ha den sorten på Willys. Jag vägrar byta sort eftersom jag har hittat en som jag inte får allergiska utslag av. Vilket dilemma!
Känner att jag har alldeles för mycket tankar i huvudet som jag borde låta vara eller ta tag i. Hur ska det bli till sommaren? har ju jobbet i ljungby som jag är rätt säker på att jag ska ta (ska bara ringa chefen), men då måste jag vara ifrån Niclas (vill jag det?). Sen vad händer till hösten? jag åker till england och vart niclas tar vägen är ännu lite oklart (han har sökt både master program och trainee, master är i jönköping och trainee i stockholm. Om de blir stockholm hur ska vi göra med lägenheten? Ahh alldeles för mycket saker som är ovissa för att jag ska tycka om det, vill ha kontroll!

God morgon

nu är jag uppe och om ett tag är det dags att ta cykeln in till skolan för lektion om Marketing reserach, såååå spännande! Hoppas vädret håller i sig så att det inte blir regn som vissa påstår.

However idag ska jag:
8-12 Lektion
13-? Möte med program developers
?- read marketing book
ikväll- kanske leka med någon rolig människa i världen eller spela age of empires.

Tills senare, hoppas ni med har en bra morgon!

Consumer behavior

Har betat av ett och ett halvt kapitel i marketing boken idag och de verkligen springer i mina ben, de vill ut i solen och njuta av det underbara vårvädret. Så nu har jag bestämt mig för att läsa klart kapitel 5 för att sedan bege mig på en promenad. Niclas blir kanske inte så glader eftersom vi ska ha folk över ikväll och vi skulle städa när han kommer hem men så får det bli! Bäst jag sätter igång så jag kommer ut innan solen försvinner, tar nog en timme innan kapitlet är slut så.
Njut av solen medan den finns här!

Friskis :(

Idag var jag uppe tidigt (7.30) för att jag kände att jag borde och dessutom hade lust till att dra till friskis och träna. Tog en liten stund innan jag kom iväg men vad där vid 8.20 ungefär, cyklade till och med dit idag. Tror ni inte då att jag har niclas har sådan jävla otur att just idag öppnar de inte förrens 9.30! Vi kan ju inte sitta där och vänta i över en timme så vi begav oss hemåt igen. Blir nog ingen träning idag därmed. Typiskt!

Micro och macro

Nej jag talar inte om ekonomi, jag talar om environment! Läser i min älskade marketing bok, den är inte så tokig egentligen bara otymplig. Har snart tagit mig igenom ett och ett halvt kapitel idag. Läsandet tar en stund men sedan tar det ännu mer tid då jag skriver anteckningarna. Strax blir det kvällsmat och kanske orkar jag med ett halvt kapitel till om jag struntar i att skriva anteckningarna idag. Vi får se...

Första men inte sista

Bestämde mig för att ta bussen in till jordbron men när jag kom utanför portdörren ändrade jag mig tvärt och gick och hämtade cykeln istället. Lite kallt var det minsann måste jag säga, det ska ju blåsa så förbaskat i denna stad. Men efter ett tag hade jag fått upp pulsen och njöt lite av att cykla i solskenet. Kom fram till jordbron med lite lätt blöta byxor då min sadel verkar läcka vatten, otroligt att det fanns kvar efter så lång tid. Det var inte första gången i år som jag cyklade men första i Jönköping. Tror det blir ett par till innan sommaren, är ju lite snål av mig och ogillar att betala för bussen men det är inte så skönt att cykla med min skolväska. Spelade fotboll i en timme typ innan jag tog cykeln tillbaka hem.

Solen skiner!

Idag skiner solen igen, börjar snart tro att den alltid kommer skina och aldrig mer gå och gömma sig bakom trista gråa moln. Idag hade jag tänkt att jag skulle plugga men så igår fick jag ett meddelande av Larsson om att nu på morgonkvisten (10) ska vi ta på oss fotbolls skorna och rasta fötterna en stund. Som vissa minns kanske så var det en cup förra året (cup Caj). Så i år tror jag grabbarna har tankar på att vi ska spela lite bättre och för det behövs lite träning. Har ännu inte bestämt om jag ska ta cykeln dit eller om jag ska vara lat och åka buss, tror jag får slänga iväg ett sms till angi och se vad hon ska göra.
Tjinaling så länge :D

Google Chrome

Undrar om det bara är jag som har problem med chrome och att blogga? Den lägger inte till radbyte eller olika fonts, vilket stör mig eftersom man måste gå in och lägga till den koden själv. Men är det bara jag eller finns det fler?

Där försvann..

Ännu en vecka av mitt liv, där jag inte fick tillräckligt mycket gjort! Skulle egentligen behöva sitta hela helgen känns det som om jag ska hinna med i marketing kursen men det går ju inte när Niclas har lurat med mig att åka till stockholm. Men en bussresa upp så ska jag nog försöka vara lite effektiv och få lite gjort.

Filmen igår var helt underbar, även en andra gång. Alla som inte har sett avatar borde verkligen göra det! Men nu ska jag ta tag i disken och plocka lite små saker här så att det ser lite bättre ut innan vi ska åka iväg. Vem vill komma hem till ett kaos? Undra vad alla andra i världen ska hitta på denna helgen?

Hej så länge!

Nu stänger jag av mix megapol eftersom de bara spelar skit idag!

Min snygging på bio!

img_6807 (MMS)

Min snygging på bio!


"De här är så starka, fatta mala ner dem o...

"De här är så starka, fatta mala ner dem och sniffa genom näsan"


Hockey

Igår hade jag inte så mycket till val än att se hockeyn eftersom min kära Niclas kollade på den hemma hos oss i sällskap av Samuel. Så där satt även jag och såg nästan hela matchen, missade lite i andra perioden då jag var i duschen. Sen när det mest spännande kom, sudden death vad händer då tror ni? Om inte efter att ha sett en hel match vill man ju se hur det slutar, men ack zophie! Jag somnar!!!!!! fattar ni jag somnar och missar det avgörande målet, vaknar av att Niclas skriker av lycka över att djurgården har vunnit.

Nästa gång ska jag sova innan matchen så jag at least (skriver på engelska eftersom jag inte kan stava till det på svenska tydligen) kan se slutet när jag spenderat all tid till att se matchen.

Konstigt :S

Har en konstig känsla idag, sitter och fryser så jag svettas. Det ni! Det är svårt att fixa med eftersom man kan inte ta på mer kläder men man kan heller inte ta av kläderna, blir nog hemmåt snart och en dusch där. Ikväll blir det bio med baby, vi ska se avatar igen fast denna gången i 3D. Kanske låter som en waste of time and money men den filmen var så fantastiskt bra att den är värd att ses en gång till. Imorgon blir det Sthlm med baby och ska nog försöka hinna med att träffa Hasse en sväng hoppas jag. Nej nu ska jag ta tag i mitt liv och marketing boken!

Godis är gott

Sitter här i bitlaben, lektionen börjar om en kvart och jag har ätit lunch och är fit for fight egentligen men så drog en viss samuel upp sin förbannade påse med GODIS!!!! jag har inte nämnt detta men jag försöker nu för femtioelftegången sluta äta godis och kakor (så mycket). Så detta är min tredje dag utan och inte så lätt då när det finns godis precis jämte en! Bäst jag beger mig till lektionen.

sida 15 och en promenad

Vi börjar med det lite roligare, snart klar med tvätten så då behövs inte det göras på två-tre veckor igen, Skönt! Sen tvingade/övertalade jag Niclas att följa med mig ut på en promenad. Vi gick från mig ner under bron och bort till Vätterns strand, promenade längs med den till vi efter ett tag insåg att det inte gick att komma fram längre. Problemet då var bara att det gick inte riktigt att komma upp till vägen igen heller för strandkanten var som en vägg (typ 85 graders lutning). Då var frågan, upp framåt eller tillbaka. De som känner mig kan ju lista ut att tillbaka var inte att tänka på, framåt hade vi ju konstaterat skulle bli väldigt dåligt och sluta med att vi gick i Vättern istället för bredvid. Så upp blev det, första stället jag försökte på gick inget vidare då man inte kunde få något fotfäste i den lösa sanden. Niclas hittade ett bättre ställe där vi efter en liten snabb extrem backstigning kom upp och konstaterade att vi var på någons trädgård. Sen gick vi tillbaka, inget mer roligt den promenaden.
Har lyckats plugga ytterst lite idag i marketing, kom fram till att det var väldigt långa kapitel (första är 62 sidor) så det tar sin lilla tid. Särskilt då jag ska sitta och skriva ner anteckningar på det med. Vi får se hur det hela går vägen sedan. Nu ska jag ner och ta sista tvätten innan jag pluggar lite till för att senare spela lite Age of Empires skulle jag tro.

Principles of marketing

Ska ta tag i den nya kursboken och börja läsa i den, tills imon ska jag ha läst kapitel 1, 4,5,6 och 13. Tror att det kommer bli mycket plugg om man ska hänga med då jag tills på torsdag ska ha betat av ytterligare tre kapitel för att ligga i fas med vad lärarna har planerat. Att boken sedan är klumpig som ett kylskåp och tusen sidor lång gör ju inte saken bättre. (den är nästan lika stor som min MAC!!!). Utöver detta ska jag ta tag i lite andra saker idag tänkte jag, ska se till att börja dricka lite bättre då jag nu har fått huvudvärk av vad jag tror är vätskebrist, och tvättas ska det göras.
Hoppas någon annan kan njuta av det fina vädret åt mig, om jag hinner blir det en sväng till friskis senare idag.

Så var det över

Efter en vecka i ljungby med massor av familj och flyttning bestämde niclas och jag oss för att det fick vara nog så vi tog vårt pick och pack och begav oss tillbaka till våran älskade lägenhet. Det kändes som att ordspråket "borta bra men hemma bäst" stämde väldigt bra då vi båda kände en lättnad över att äntligen vara hemma. Vi var så trötta efter allt att vi igår bara kollade på film (shrek3, batman begins och simpson the movie) och spelade age of empires. Att niclas utrotade mig i det senare fick mig att skrumpna ihop och tjura en stund. Vi var även så lata att det inte blev någon kvällsmat lagad utan som tur var hade vi orkat pallra oss till willys och köpt lite bröd.

Idag var vi ungefär lika sega och vaknade första gången vid 9 för att gå upp och ta ett glas vatten och sedan traska rakt tillbaka till den varma underbara sängen. Vaknade nästa gång strax innan 12 och kände då att det kanske var dags att ta tag i sitt liv och gå upp. Fixade en macka till frukost och bestämde mig för att sticka till A6 och spendera lite pengar. Eftersom Niclas var för seg fick jag åka dit själv, men då fick jag även bestämma allt själv om vilka saker vi skulle ha. Hehe, det blev en del saker. Dock inga kläder eller sånna roligheter utan bara till lägenheten, vi har nu fått upp gardiner i alla fönster och dukar på borden :D. Även toan fick nya handhandukar, då vi har brist på dessa. Så anna nästa gång du kommer kan du få torka händerna med. Nu har vi kollat på batman the dark knight och jag funderar på att gå och sova. Tänkte att jag skulle få lite gjort imorgon.

En kul sak i förra veckan var när vi var hos mina kusiner och vi kom in på att prata om "skalkar" och alla skrattade åt att min kusin inte åt de som liten. Efter en stund frågade niclas var det var, tydligen använder man inte det ordet i stockholm. Så om det finns fler där ute om missat vad det är kan jag berätta att det är (hård) kant av bröd eller ost, bröd i det fallet vi skrattade åt. Nu blev det långt igen men men så är det ibland.

RSS 2.0