drasktiska saker

Jag kom på en sak innan när jag började packa inför min ljungby/växjö/stockholms resa, eftersom jag inte har fått mitt studentkort (sega posten) och inte mitt sj-intyg heller har kommit ännu är de väldigt bra idé att jag har med kvittot på att jag har betalt studentkortet med mig på resan, jag börjar då leta efter detta och kommer på att jag i helgen då jag storstädade slängde en hel hög med kvitton, så när jag nu inte hittar de börjar jag misstänka att de kanske slank med. Frustrasion till tusen... jag går ner i kvällaren där vi slänger sopor med i soprummet går ju inte att gå in, men som tur är, är hyresvärden där nere och städar så hon öppnar för mig och jag börjar leta efter just min soppåse!!!! hittar den efter en liten stund och tar med den upp igen letar igenom den och frustrationen stiger ju mer jag gå igenom och inte hittar den. när jag kommit igenom hela och insett att den inte finns där är frustrationen på topp. Jag börjar då fundera på vart i helvete den kan ha hamnat... hittar tillslut den i ryggsäcken, men vad gör man inte för ett kvitto!

firar att tentaperioden är över!!!

Ja igår så vart de äntligen sista tentan, eller eftersom jag missade en tenta så har jag omtenta om tre veckor men tills dess är de nice iaf. Efter en sådan intensiv period måste man bara fira och normalt brukar de bli en tur till systemet, vilket de med blev. Sen kröka tills man verkligen har släppt alla tankar på att de har varit jobbigt att vara student. Hur firade då jag och angi? Jo vi tog oss an en lägenhet som förfallit lite under den senaste tiden, storstädning med andra ord. Jag rensade hela min garderob och fick sammanlagt ihop 4 willys kassar med kläder som jag inte skulle ha kvar, sen 3 kassar som jag tyckte jag kunde ha hemma hos mamma ist. När jag var klar kom niclas och vi tog oss an att göra lite käk, kollade på något kycklingskit men väl i affären så blev de tacos, sen slappa i soffan och sova tidigt. Idag forsatte städandet i en annan form, tvättid kl 7, men då klockan inte ställde om sig automatiskt inatt började jag en timme för sent och då blev de lite stressigt mot slutet.  snart kommer emelie med, trevligt att träffa henne nu innan hon drar till afrika.

österängen drabbad av sjuka

tja allt började väl med att Angelica blev magsjuk, sen blev ida magsjuk, sen samuel. vi väntar på att pierre ska bli det. Själv vet ja inte om ja spytt av smärtan från huvudvärken eller av magsjuka. Huvudvärken var helt olidlig igår, visste inte vart jag skulle ta vägen och de var ingen medicin som gjorde någon lindring.  huvudvärken är resultatet av gummibanden jag har mellan tänderna som även gjort att jag inte kunnat äta något som måste tuggas särkillt mycket. gud va ja vill ha en blodig stek och bara tugga.

har tenta imon men vet i hundan hur den ska gå när  ja inte kunnat plugga de senaste tre dagarna. vi får se, kanske får tillhöra gänget som skriver omtenta i april.

där susade de förbi två tjutande saker med sirener på, sånt är vardags händeser när man bor vid e4an

solrosbröd

har äntligen hittat det receptet som jag och emelie använde när vi bakade sist, de vart så gott så letat som en galning efter det. för er som vill prova lägger ja upp de här, eller lite även för min egen del då jag slipper leta nästa gång :D

20 mindre bullar eller ett stort bröd
Ingredienser
50 g jäst (1 paket)
5 dl ljummet vatten
1-1 1/2 tsk salt
1 msk solrosolja
1 msk honung
9-10 dl vetemjöl special
2-3 dl grovt rågmjöl
2 dl solrosfrön (till deg och utbakning)
ägg till pensling

Gör så här
1. Värm vattnet till fingertoppsvärme, 37°. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt salt och lite av vattnet. Rör tills jästen har löst sig helt. Tillsätt olja, honung och resten av degspadet. Tillsätt solrosfrön, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta samman degen, som är färdigknådad när den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i bunken 30–40 minuter på dragfri plats.

2. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till ett enda stort bröd. Du kan även forma degen till 20 bullar. Lägg brödet på en smord plåt eller bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 40 minuter.

3. Sätt ugnen på 200° för ett stort bröd, 225° för bullar. Snitta det på snedden på ytan med en vass kniv. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö solrosfrön runt om.

4. Grädda stora bröd i nedre delen av ugnen i 40–50 minuter, bullar i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Brödet är färdiggräddat när det låter ihåligt när man knackar lätt på undersidan. Låt svalna under duk för en mjukare skorpa och utan duk för en krispigare skorpa.

underbart goda blire :D:D

När allt är över

Dvs kvällen den 28 så kommer ja vara helt slut, slappa och bara ta de lungt. Sen bär de av mot nya lektioner som drar igång direkt dessutom blir de en sväng hem till mamma och pappa. Ska till tandis igen och sen gå och kolla p syrran på dag X (kom dit och kolla) sen blire en sväng till sthlm innan vi återgår till att vara tråkiga pluggande studenter som super satan mellan tentorna.


Jag vill ha sommar!!

Jag är helt slut nu!
känns som att de har varit mars hur länge som helst, och ändå har vi bara precis passerat halva. Men en hel del plugg har de hunnits med, bara i mars har vi haft 5 muntliga presentationer, och till varje ska de ha skrivits en rapport på en 10 + sidor. Jag vill ha sommar, sol är de idag men hinner inte njuta av den då jag sitter inne på redovisning, den sista innan tentorna.


3 Mars Hand in quantitative report
4 Mars Quantitative Presentation
6 Mars Final Draft Hand in
10 Mars Final Draft Presentation
11 Mars Hand in project report
11 Mars Project Demo
18 Mars Hand in Dressed for Success
18 Mars Hand in Theoretical assignment
18 Mars present dfs
18 mars present theoretical
20 Mars Hand in final draft again! with new stuff

förutom detta så försöker man hinna med att plugga till själva tentorna, träna och självklart umgås med folk. Vilket man inte hinner med.

bara tre tentor kvar sen kan man pusta ut lite iaf, 21 programing methods, 24 research methods and academic writing, 28 business development and change work... dessutom fasen satan ska man hinna med att gå till tandläkaren två gånger med.

efter 3 timmar...

Har vi inte kommit längre på vårat arbete, näe ingenting har vi gjort. Vi sitter fem personer och undviker att göra de vi ska, men efter nästan 4 timmar så har vi kommit fram till att vi om en timme ska ge ett proposal om hur vi tänker göra för Ulf. strax möte fortfarande inte kommit någonstans, mer än ner till cafeterian och köpt kaffe.

nothing important

Jag och niclas är ett riktigt slappepar, så fort vi kommer hem åker myskläderna på, eller tar vi ett bad. Men visst äre mysigt XD. Sitter här i niclas mjukisbrallor och tröja och tittar ner på vip video och känner lusten att gå dit och köpa en påse godis, men fan borde ju verkligen inte de. ikväll ska vi försöka oss på att göra egen sushi :D. blir lite melodifestivalen, se om heat går vidare som niclas hejar på. trevligtvärre... dessutom äre bara nån månad kvar sen äre sommar längtar.

plugg is all a do

Har inget roligt eller intressant att skriva för allt jag gör är att plugga plugga plugga ungefär, eller saker man kanske inte skriver om på sin blogg. idag lyckades jag iaf med att nästan programera ett program helt själv, så hade fått lite mer än g på den tentan, vilket ja också hoppas på :D . Däremot research verkade vara åt helvete. planerar att gå ut till norra hammar om de inte skulle visa sig bli skitkast väder, dock är ja lite hungrig nu och ska mötasyrra om en stund, humm vad bör man äta?

UP på tallnäs

Sitter på tallnäs och använder andreas dator och mobila bredband, är lite smått trött vid denna timme. Inte för att de är jättesent utan för att vi varit igång hela dagen och jag inte fick sova så mkt förra natten. Igår började jag med att hämta Elin och sen köra lite som de gick på vägen hit. glömde totalt bort mig med att jag skulle svänga och fick göra en hastig sväng för att inte missa avfarten. När vi kommer har Andreas och Patricia redan kommit och sitter och väntar, efter en stund dimper två upare in och en ledare som vart ny. Sen kommer Petra och ett helt gäng upare, Teresia som är ansvarig och skulle varit på plats vid 16 syns fortfarande inte till vid 16.45. Men vi börjar med att förlägga folket på de olika platserna vi får sova, 16.55 kommer Teresia och när vi frågar vart hon ska sova (vi har redan fixat alla andra) så svarar hon, ääach jag ska bara hitta mig en madrass de är inte så viktigt vart jag sover... tre minuter senare när hon kollat på sovlistorna säger hon utan tvekan "Zophie du kan inte sova där!, inte du heller Elin". Näehepp där rök våra singelrum med egen toa och dusch!!!!!! Iställer blev vi tvångsplacerade i pila, med hårda madrasser som gjorde att jag har ont som satan i ryggen. I våra lyxrum la sedan Teresia sig själv, schysst!

Idag lördag efter ca 3 timmar sömn pallrar jag mig till frukost, morgonbön och diverse utbildningspass. fram mot eftermiddagen blire lungare och ja deltar mindre, de blir en tripp till jkpg. Mcdonald och sedan tillbaka. Nu hoppas vi bara på att de snart ska krypa i säng och sova lungt hela natten, sj ska jag sno en madrass eller två till!

sov gott

svårt att inte störa

Jag borde plugga, men de går trögt. Jag vill snacka med dig nu när du är inne på msn, men du pluggar så jag vill inte störa. får verkligen hålla i fingrarna för att inte pejla iväg något till dig. Nu kommer snart angi igen så att de blir lite vettigt.

Äntligen tandregleringen

Steg  upp för en halvtimme sedan, inte på humör för mycket idag. Har mest bara ont och är trött, fasen ja skulle ju lagt mig innan 21 igår hade jag planerat men de blev innan 24 ist. Men lite effektiv har jag varit idag, de första jag gjorde var att ringa tandregleringen och berättat att jag inte kunde en av tiderna. Damen i telefon förstod precis när jag sa att jag hade tenta och så gav hon mig en annan tid dagen efter. blir tre besök till ljungby snart dock väldigt korta skulle jag gissa. Första gånger bli på kvällen den 18 då jag ska till tandregeleringen den 19 kl 10.30 lite jobbig tid men de funkar nog. åker nog tillbaka till jkpg direkt efter för vi har tenta den 21 och de blir inte så mkt plugg hemma hos mamma. sen kommer jag hem efter tentan den 24 kommer nog vara rätt slut men 8.00 den 25 är de nästa tid till tandis. Sen skiter jag i min lektion den 1 april och åker hem den 31 mars, annarsmåste jag åka buss och skit. 1 april är nog en riktig skitdag. Aja om någon vill hitta på någon under de korta stunde jag är hemma äre bara att höra av sig, annars pluggar eller slappar jag hemma hos mor min.

låg och tänkte på en låt imorse som jag och syrran brukade fula oss med när vi vart mindre, ni får en till som ja gillar

konstig dröm

Inatt drömde jag något jättekonstigt, vaknade och undrade hur jag kunde få ihop en sådan dröm?

jag var hemma hos johan, och tydligen vart vi tillsammans igen. Vi skulle göra något men ja minns inte riktigt vad och då ringer nathalie på. Hon har med sig tommy som hon tydligen är tillsammans med och de ska vaxa hans ben. (varför hemma hos johan???) vi skämtar en stund och sen går jag in på toaletten då ligger johan och nathalie i badet och myser. jag blir förbannad och låser in mig på den andra toan där senare min platsmorfar knackar på dörren för att han behöver gå på toa.

Vissa kanske inte finner denna konstig men låt mig förklara.
  1. johan och jag vart tillsammans för flera år sedan.
  2. nathalie har aldrig varit tillsammans med tommy
  3. johan bor i kalmar, att de skulle åka dit för att vaxa ben inte troligt!
  4. nathalie skulle inte göra något med någon annans pojkvän, särskillt inte en kompis
  5. min plastmorfar bor i skåne.
hur fan hamnade alla på samma plats?

någon som kan drömtyda?

De regnar iaf inte!

frallorna blev jättegoda, bra jobbat emelie!

Denna veckan ska vara en riktig pluggvecka! med andra ord väldigt tråkig, men man får väl passa på när inte niclas är i jkpg så man kan leka. Lite jobbigt men samtidigt väldigt skönt, mer tid för mig själv och andra kruddelutter. Emelie och jag kanske ska till kåren på onsdag, om inte jag sitter hemma och pluggar eller allmänt slappar. Får passa på att vara med henne lite nu innan hon drar till afrika och sedan flyttar hem, som hon har fått för sig att hon ska.

här kommer btw en bild på niclas i plattat hår :) (utan hans tillåtelse)

Ankan får kanske vara med nästa gång

Igår vart en ganska seg dag, gjorde ingenting ungefär mer än att ligga i sängen och slappa. steg upp vid 1 tiden och tog en dusch sen gav jag mig på ett projekt "platta niclas bongstyriga hår". Efter en halvtimme hade jag kommit igenom allt och skillnad var de kan man iaf säga. Jag tyckte de var snyggt och han tyckte de var skönt. Men så brände jag bara honom två gånger och mig själv 35. Sen åkte vi in till stan och käkade kina mat eller var de mongoliskt? vad är skillnaden iaf hade de vårrullar så jag var nöjd. Lite inhandling till kvällsmat hände också och en bussbiljett tr/rt till stockholm för niclas del. Åkte ut till skogen och bade, de var mysigt men lite trångt kanske? två pers i de lilla badet, tur att vi inte är tjockare än vi är :D övertalade niclas till att fixa maten och sen blev de slötittande på beck.

Nu sitter jag och väntar på att emelie ska komma om två timmar, vi ska baka bröd, låter väl trevligt? se hur mina brödbakskunskaper är.

RSS 2.0