Ikea!

Idag blir det en tur till Jönköping med babe, vi ska köpa schaslong delen till soffan och lite andra små och söta saker som vi kan behöva i vår lägenhet. En tur till ÖB blir det med och någon tyg butik men även bygghandeln, här ska vi minsann bygga. Måste kolla om gardienen jag sydde igår passar med, annars blir det till att sy om den lite gran. Men nu ska jag minsann köra upp min slöshas från sängen, själv har man ju varit vaken sedan 6 i morse. Stickat lite och klagat på FedEx men även ätit spagetti och köttfärssås och funderat över dagens måsten. Vi hörse imorgon då jag är något fattigare :(

FedEx

Jag beställde en sak över internet för ett antal veckor sedan och tänkte att de kanske skulle ta två-tre veckor innan jag fick det, men ack så fel jag hade. FedEx suger om vi säger så på att leverera paket, först skulle de ju skicka det till jönköping men när de visade sig att jag var tvungen att vara hemma när de lämnade det och man inte kunde bestämma en tid eller hämta upp det någonstans så bestämde jag mig för att skicka det till ljungby istället. En vecka gick och inget packet kom fram, sen fick jag en lapp om att de försökt lämna det i jönköping IGEN! fast att de inte skulle det, ringde och klagade lite. Skulle fått det förra veckan men inget paket kom då heller, så ringde nyss och pratade med dem igen. De kan inte skicka paketet från en underleverantör till en annan så för att skicka det från underleverantören i jönköping till ljungby krävs en tur till deras kontor på arlanda, så dit har mitt paket åkt. Från arlanda missade de sedan bytet och skickade tillbaka det till jönköping, så nu är mitt paket på arlanda igen och möjligen så kan jag få det innan nyår! En hel månad för att leverera ett paket!

Phoneless

Som vissa av er vet sedan tidigare så har jag haft vissa problem med min sony ericsson, därmed har jag återgått till min gamla siemens. Ikväll eller idag mer exakt har då laddaren till denna totalt lagt av så nu sitter jag här i ljungby, världens håla utan telefon.. Nu får det minsann bli en ny!

Äntligen

I förgår så kom äntligen min älskling hem till mig, åkte måttligt bakfull och åksjuk upp till Arlanda för att möta honom. Med frusna fötter och allmänt trött efter en lång dag kom han gåendes med all packning och gav mig en varm puss på munnen. Den hade jag längtat sjuktlänge efter, väl hemma hos Niclas päron tog vi ett varmt bad och åt en del för att sedan bege oss i säng.

Igår så var vi inne i vällingby och shoppade lite julklappar och annat, blev även en del tv-spelande och filmkollande. En bra slappdag med andra ord. Idag har vi varit i vällningby igen och köpt en liten gran, som jag kanske har lite allergiska reaktioner mot vilket jag aldrig haft innan, men det ska väl finnas första gången av allt. Vi var även i djuraffären och köpte en tuggleksak till mig eftersom jag har sådan tandvärk att jag måste tugga på något mjukt.

Imorgon är det julafton hehe, hoppas de levererar niclas julklapp senast idag annars är det synd om dem för då kommer den ju inte förrens i mellandagarna. Btw så är det sjukt mycket snö här i stockholm, vilket är ganka trevligt.


God jul på er om jag inte hinner blogg igen!

Exam day! continuing

Now i'm done with the exam and going to start cleaning my appartment and do my laundry and packing. However before that i am going to start my partying with a drink, to be more specific a tequila sunrise :D

SKål på er allihopa!


Exam day!

Finaly it's here, the day we have been waiting for so long, after this it's Chirstmas Break!!!!!!!!! but still a few hours until we are there, anyhow i thought i would spoil you guys with some old exam answers so here we go

the five critical success factors to gain an aligned B. strategy and IT/IS strategy is:

Committment and understanding from top management for the needed activites...
A combined top-down and bottom-up processes where necessary individuals/roles are involved
Education of people in the org. about the purpose and need for alignment and related activities
A well communicated, known and accepted b. strategy and other strategies
a strategic plan developed from the business strategy and not in technology

then we have some inhibitors and enables for the development of IS/IT and business strategy to be developed at the same time....

Understanding of business
well prioritiesing
close relation between business and IT
failing to deliver commitments - invloved in strategy development
top management support of IT
IT management leadership
Senior executives understand and support IT

Then we have the three different IS systems

DP: operational performance improvement
MIS: Giving managers information to make better decisions
SIS: improving competitive advantage though changes in conduct of business

Problems i IS development
not involving top management
not realizing business objectives and strategy into a plan
not involving user as much as needed
not doing top down analysis to find critical fnctions IS has to support
Not providing alternative solutions
not obtain support and cooperation

problems in implementation of IS
not having qualified personnel
not beeing committed and having good communication
not having a clear-cut b. strategy
Not having an understanding that IT might change the strategy
Not having top management support

hahah now comes some responsiblities for the CIO

handle processes and practices providing a flow of information
IT and computersystems, supporting B. goals
Being a key contributor in development f strategic goals
analysing and redesigning work and/or infrastructure
exploring the companys knowledge resources

guess you are kind of bored by now so i'll stop and hope i will remember this if it comes on the exam.

Wish me good luck!

Trullig

Vaknade ju tidigt imorse så jag lyckades fånga min babe och övertala honom att prata med mig innan han somnade. Dock vet jag inte om så mycket vettigt kom fram då han just kom hem från en utekväll och var megafull och trött. Men han är så söt, och nu är det inte länge kvar till han kommer hem. Nu funderar jag på om jag ska pallra mig ner till friskis i stan eller inte, hade ju varit sjukt skönt att träna men samtidigt vill jag inte gå ut i denna kyla, det räcker att sitta och titta ut över hustaken och E4an för att inse att det är kallt ute. Hade funderingar imorse på om jag skulle åkt och fixat julklappar idag men det orkade jag inte så måste (MÅSTEMÅSTEMÅSTE) fixa det på måndag. Jag är nog en av få människor som inte är i närheten av att ha köpt de julklappar som ska inhandlas, detta beror dels på allt pluggande och dels på att jag inte kommit på något bra att köpa till folket, ja jag har endast få ihop EN av ÅTTA julklappar. Nu ska jag gå och värma lite mjölk och hälla i O'boy pulver hade ju varit gott med en kaka till men har man inga så har man inga!

Så här skönt hade jag det i sängen imorse (längtar tillbaka)


Så här ser mitt skrivbord ut just nu!
(hehe frida ser du något som jag alltid gör...lämnar glas överallt, gärna med en slatt kvar)

Resten av lägenheten ska vi nog inte ens tala om *-)!

19 december
Thinking of them

Afrikan jävlen

Imorse så skrev jag ett inlägg här men det verkade som att det var lika svårt att få postat som mina kommentarer på Facebook, hur som haver så berättade jag att imorse så vaknade jag tilll baaauueuauhahha bauuauehhah  eller något i den stilen. Vi gör ett litet testa av det hela och ser hur många ledtrådar ni behöver innan ni kommer på vad som väckte mig...

  1. Det låter buuuauauuahahha buuuahhaha
  2. Det är litet men kraftfullt
  3. Det slår alla andra tandade saker med hästlängder
  4. Det bör inte användas när folk vill sova eller ha det tyst
  5. När man använder det så blir det skititgt
Det är ju så klart en sågmaskin eller liknande som sågar i tegelstenarna i väggen. Om ni kom på det så vet ni troligen hur det låter, dock kan man väl säga att det var ganska effectivt på att få mig ur sängen då det tog 2 minuter endast (efter att jag legat och softat i en timme innan de började)

Idag har det varit pluggplugg, vi hittade svaren till tentorna på gamla jibsnet, höhöhöh nu har vi kanske en chans att överleva tentan annars får jag nytta av min tequila som jag köpte för ett tag sedan. Nu är det bara imon kvar med innan det är sista tentan innan detta året är slut, höhöhö. Det börjar märkas att jag pluggat för mycket och sovit för lite för jag har fått sådana där symptom igen då man inte riktigt vet om man ska skratta eller gråta och inte kan vara allvarlig om något för en stund sedan är man super allvarlig en stund och så håller det på så. Blev ju mighty angry på våran afrikan (ja malin jag refererar till honom på detta vis) som hade fått den lättaste uppgiften att fixa på vårat ISD project som skulle in idag, men näehe inte ens det kunde han fixa ordentligt så vi lämnade in vårat arbete vid 12.02 deadline var 11.59.59 vilket gjorde att vi blev forced (kom inte på hur det stavas på svenska) att ladda upp den i "Final Report LATE" gruppen...illa!

Nu ska vi snart åka och säga hej då till Marlein och kanske någon anna International student som vi råkar stöta på och känna :D

Tjingalong babes <3

Symptom

Mer studentsymptom som jag funnit på mig själv, man vet att man är student då man börjar få blåmärken på (i mitt fall) vänster höft, Varför? Jo det är där min lätta (läs übertunga) väska hänger halva dagarna, full med nödväntigheter som dator (ett måste att ha med sig), block (lämpilgt), kursböcker (gärna två stycken eller en gigantisk), blyerts bläck färg överstrykning och witheboard pennor Men där ska även få plats lite annat smått och gott i form av mat.

Ännu ett symptom som jag tror (hoppas) att det finns mer än jag som lider av så här i slutet av terminen, äach va fan
jag behöver inte köpa mat, jag kan äta nudlar, vatten och div saker som går att hitta i frysen/skafferiet. Man vill ju inte köpa en massa när man ändå ska åka härifrån om några dagar lika bra att äta slut på allt.

Jag har fortfarande massvis med klubbor kvar om någon är sugen på att hjälpa till att äta upp dem? och till dig som gått och misst ditt namn, jag är nyfiken och undrar vem du är?

vad är det för dag idag?

God morgon gott folk, ännu en dag av härligheter ligger framför oss eller mig i alla fall. Några kapitel IT and strategic business development och sedan kanske kolla på lite tentor. Man kan ju säga att man vet att man är student då man måste tänka dubbla gånger för att komma framt till vilken veckodag det är, och datumet det har vi inte den blekaste anning om. En glad nyhet kan berättas att jag måste ha lyckats minska lite på mina överflödiga kilon (har ingen våg så kan inte väga mig) eftersom jag numera faktiskt kommer i och till och med kan ha på mig mina jeans. Efter nyår kanske jag till och med kan ha mina gamla favvisar och senare även de svarta som jag knappt får över höfterna just nu. Det är ju inte för inte det har hänt just nu heller, några veckor av motivation att spinna och sedan mycket plugg så man inte hinner äta. Bästa sättet att gå ner i vikt måste vara att hålla sig upptagen med andra saker så man inte hinner småäta en himla massa (som jag är bäst på). Sen skadar det ju inte att julen kommer nu den tid på året som jag alltid äter mindre eftersom jag inte tycker särskillt mycket om julmat, och de mesta julgodis ligger utanför mina gränser vad som kan förtäras. En mindre trevlig nyhet kan sägas vara att den som designat min bh (som jag bär) borde fått IG i bekvämlighet. Den är sjukt obekväm och ändå kan jag inte låta bli att använda den, kanske jag som går IG i förnuft?

En lite rolig sak måste jag säga är all denna snö som visar folks "riktiga" sidor, män förbli små pojkar och börjar kasta snöbollar på varandra så fort det kommer ut. Tjejer visar att de minsann är de som bestämer, ingen snö ska komma och tvinga på dem lite mer komfortabla skor, åh nej här ska vi med försiktiga fötter som om vi gick på is ta oss fram i våra klackskor. Vissterligen kan jag inte säga så mycket då detta även händer mig men min favorit måste ändå var converse med raggisar :D

Jag är sjukt sugen på att köpa en Iphone men samtidigt vet jag inte om det är värt pengarna, det skulle höja min telefonkostand med ca 300%. Men någon ny mobil måste jag köpa då min sony ericsson nästan gett upp helt och jag har fått återgå till min gamla siemens, från stenåldern. Hehe ganska intressant att den fungerar som är...( humm måste tänka)....5 eller 6 år gammal men inte min ericsson som knappt är 3 år. Som ni hör är jag ingen storförbrukare av mobiltelefoner och de används till de inte uppfyller mina krav längre. Men vi får väl se om det blir någon eller inte.

ha en trevlig dag :D

Hej mitt vinterland

Jag är nog allt lite knäpp idag, sitter här ensam i ett grupprum i biblan. Har öronproppar i öronen för att inte kunna bli störd av någonting. Samtidigt spelar jag julmusik från datorn, som jag dessutom hör. Hur ska jag ha det egentligen? Dessutom har jag sjukt tråkigt, vill ha lite sällskap här men de tycks vara brist på vänner som pluggar här i skolan idag. Sen kan man ju inte ha vem som helst som sällskap, vissa klarar man sig bäst utan. Men men det snöar så här får ni en jul/vinter låt att lyssna på medan ni pluggar eller slappar :D?

Jag mår illa!
Varför?

Julmust

Har äntligen kommit igång med pluggandet med hjälp av lite julmust och musik, luktar även lite på mitt skrivbord som numera luktar pepparkaksdeg :D Blir dock lite sugen på att kolla på julkalendern. Jag har ju missat de tre senaste avsnitten så måste ta igen det. Älskar att man kan kolla via svt play annars hade man ju aldrig orkat kolla. Men men back to plugget.

Snöö äntligen

Igår började det äntligen snöa lite här hos oss men så lite som det snöade trodde jag aldrig att det skulle ligga kvar på marken, men ack så fel man kan ha ibland. Det ligger ett tunt lagger snö på gräsmattan och hustaken, Hoppas det snöar mer idag!!!

Är det någon som märkt hur ovanligt positiv jag är angående julen iår? Normalt sett brukar jag bara tycka att julfesten när terminen tar slut är det roliga men i år så gillar vi ju till och med att julpynta :D (gör det var tredje år) Till och med snön längtar jag efter och vill ha. Kanske för att jag numera slipper cykla till bussen, stackars alla som fortfarande måste cykla.

Nu var det ju det här med att plugga också, tänkte jag skulle läsa några kapitel i den svarta boken som jag har tenta på på söndag. Men lagom 3-4 sidor in så insåg jag att det var roligare att blogga..

Pepparkakshusbakartävling 09

Igår var det dags igen för bakandet, årets deltagare och lag var:

Zophie och Angelica med bidraget eiffeltornet
Philip och Samuel med bidraget nazivagn
Pierre, Albin och lite Magnus med bidraget Xbox 360

Efter vissa tvivel om de andra lagen skulle få ihop några bidrag över huvudtaget leverade de några mycket fina saker. Dock tycker jag att angi och jag vann eftersom vi var klara sjukligt långt innan alla andra. Vi hade iaf mycket roligt, men vilken tycker ni borde vinna?Ni får stå ut med att eiffeltornet plus en annan bild ligger ner för jag orkar inte leta efter hur jag vrider på det, eftersom det ligger på rätt håll när jag kollar på datorn..!

Lite fler bilder från kvällen :D resten finns på facebook :D:D:D:DD:D
En klar en kvar..men en vecka tills dess

Har skrivit ena tentan för en stund sedan, gck bra tror jag.. iaf multiple choice frågorna kändes som man kunde. Sen skriv frågorna kan vi ju kanske säga annat om. Där vet man inte om man lyckades uttrycka det som man ville få fram. särskillt eftersom jag blev helt insnöad på att inte skriva fler ord än vad som var tillåtet. Hursomhaver nu ska här städas... tvätt i tvättkorgarna och disken ska diskas sen blir det dammsugning och toatvättning.. även spisen ska få sig en omgång.

Trevlig lördag gott folk!

ISD

Jag hatar Activty och use case diagrams, jag hatar CRC och classes.. jag hatar denna kursen! kunde vi inte lära oss något annat som är lättare att fatta?

Än mer plugg

Tidigt inne i skolan idag igen, tänka sig att hälften av skolans grupprum är upptagna vid halv åtta när man kommer hit. Trodde det skulle vara tomt men tydligen finns det fler studenter som är morgonpigga eller måste utnyttja tiden. Jag tillhör den senare av dem. Ska plugga lite gamla tentor och tänkte nog köra lite på tavlan sen med. I eftermiddag vid 15 ska vi presentera vårat project, som tur är behöver jag inte prata så jätte mycket hoppas jag. Min hals är inte som den borde, och igår så var jag tyst näst in till hela dagen. Man kan tydligen få sår/blåsor i halsen om man ör förkyld (vilket jag är) och dessa blåsor är vit/gula och runt dem är det knallrött, Svinont gör det med.

Igår kom Niclas julklapp som jag beställt på internet, men den kom ändå inte. Jag hadee fått en lapp på när jag kom hem som sa att de varit där och försökt lämna den men att jag inte var hemma, nej för normala människor sitter inte hemma hela dagarna. Ringde iaf till fedex men de var ju inte så hjälpsamt. Man kunde inte bestämma vilken tid de skulle komma och inte kunde de komma efter 17 eller innan 9... hur fungerar detta egentligen. De flesta människor jobbar mellan 7-16 eller 8-17 chansen att de är hemma när de levererar är ju väldigt liten, särskillt då eftersom det inte går att bestämma en tid. Hursomhaver så kanske jag stannar hemma på fredag så de kan leverara, man kunde även skriva på en fullmakt som sa att de kunde lämna till en granne (känner ingen där jag bor) eller ställa utanför dörren/lämna i brevlådan...( kommer inte gå in genom brevlådan och vem vill lämna något att stå ute i flera timmar?)

Nu ska jag sätta igång med pluggeliplugget ha en bra onsdag :D

PLUUUUUUUUGG

Igår så skulle jag gjort följande

  1. Skrivit på ISD project rapporten
  2. Skrivit klart Case assignment rapporten
  3. Tränat
  4. Kollat på film med kompis

Det här gjorde jag

Skrev Case assignment rapport i 9 timmar, kom hem vid 22.20 igår kväll lagom trött efter så många timmar rättande och skrivande på en rappport. Hade visst inga pengar på mitt kontokort heller så jag kunde inte köpa något att äta vilket betydde att jag åt lite av Jai's nachochips, claes godis, 2 burkar cola, 1 ramlösa, lite av Ximena's Gifflar och ost. visst låter det som en super bra combination. När jag väl kom hem var det bums i säng för att jag var tvungen att stiga upp vid 6.30 för att hinna åka till skolan och skriva ISD project. Kan väl säga att det var rätt svårt att somna efter att varit i gång.

Sist men inte minst så kickade vi en groupmemeber från vår case assigment grupp, detta för att personen först inte hade skickat sin del och när hon äntligen gjort det och vi läste igenom den igår så var första delen av det totalt kopierat från det jag skrivit, inte ens lite utan alllt. Den andra delen Vågade vi inte ens ta med eftersom det inte verkade vara hon som skrivit det heller.. plagiarism nej tack! Vi uteslöt även introductionen som personen skrivit eftersom den sög och där med hade personen inte bidragit med någonting och vips så kunde vi kicka henne, skön känsla!

Nu har jag skrivit massor på ISD project och ska gå och köpa mig en frukost macka för att sedan gå på lektionen som börjar 11, efter det ska vi skriva klar och skicka in ISD rapporten. Idag ska även Written assignment in så bäst att fixa det med, vet inte om vi ska ha något möte men hope so.

Hur som helst denna vecka är rena helvetet.... så om jag överlever blir intressant att se.

Club Caj

De kvällar man har som roligast på krogen mår man sämre än man förtjänar dagen efter.

Man ligger på soffan och tycker synd om sig, tänker tillbaka på gårdagen och undrar hur det kunde bli så? Man drack ju inte sååå mycket, eller? Kvällen innan var man på bra humör, spelade memory på pipes och dansade tills fötterna värkte inne på Caj. De nya skorna invigdes och man möte både roliga och konstiga männsikor "jag var bara tvungen att känna på dina byxor". Man minns folket men inte musiken, folket men inte samtalen och definitivt inte vad man spenderade. Det hela avslutades med en sms konversation, ett ringa och väcka någon och ett ringa till någon som inte svarar fyra! gånger innan man ger upp.

Natten efter man ringt och väckt någon får man det man förtjänar när de ringer och väcker en själv!

Tack för det baby!1 December

Idag så steg jag upp för att se första avsnittet av julkalendern och mitt första intryck var neeeeej inte supersnälla silver sara, jag hatar det barnprogramet! Som jag trodde verkar det inte bli någon rolig julkalender i år heller, men beror det då på att jag är äldre eller var de helt enkelt roligare förr i tiden? jag vet inte riktigt, men jag får väl kolla imorgon med så jag kan se om det händer något roligt då. Men ikväll ska jag sova tidigt eftersom jag inte kunde somna förrens vid 2 inatt på grund av någon granne som spelade dunka dunka fram tills dess!

Sov gott people

RSS 2.0