Flytta!

jag har äntligen sagt upp mitt kontrakt på studentrummet, för nu så harjag bestämt att jag ska flytta in hos angelica. hur glafd är  jag inte över detta!

pics

haha nu så kommer de lite bilder på min nya frisyr för er som inte träffar mig, alla är inte lika seriösa som andra, då jag fick uppdrag att ta fjortisbild!

Haircut

Ja igår så bestämde jag mig för att trots att alla andra tycks tycka att jag ska ha kvar mitt långa hår så skulle jag klippa av det, Så idag efter tre timmar med html kodning och en fika på stan med emelie och nathalie så gick vi och bokade en tid hos klipp-it som ligger vid juneporten i jkg. Men nervös var jag iaf, trodde inte jag skulle vara så nervös eftersom det var något som jag hade velat göra länge, men när man får höra av nästan alla man frågar och de inte tycker man ska göra det blir man osäker.

Men hur blev då resultatet?
de blev en page, med kort lugg eftersom jag jag tyckar att min är så tråkig när den är lång och bara ligger platt mot huvudet, iaf så är det kortaste håret i jämnhöjd med undersidan av öronen. inget nuddar dock ner till axlarna, men det lär det göra om en två veckor eller så.

sen så tycker nathalie att jag skulle lägga i lite slingor för att piffa upp det ännu mer, så vi köpte färg och begav oss hem till emelie med en pizza, några cider och lite annat skit, efter att kollat på tv fixat håret så gick jag hem och skulle välja kläder för kvällen men som vanligt så hade jag svårt att bestämma mig så tog med mig tre olika kombinationer och sen fick nathalie bestämma, dock ändrade jag det ändå.

om jag verkar flummig i inlägger beror det på att jag är trött efter att ha sovit för lite då jag fick ett samtal vid halv två från peter som tyckte jag skulle komma till vxö, tyvärr babe men de är inte min tur!

bilder kommer imon eller så......


Red bull waterball

Jaop igår var det då dags för red bull waterball, inte så jättepeppad kom jag dit (efter att jag stått och väntat på en buss som aldrig kom) men ingen annan från mitt lag hade då kommit, satte mig på trappen och väntade. efter en stund kom pierre och samuel, och pierre och jag la då upp vår taktik, vi kollar på hur de som är först gör!  låter väl jättebra om det nu inte var som det visade sig, vi var först! Men första loppet tog angelica hem jättelätt, de andra laget var halvvägs närhon var i mål. Andra loppet sprang hon lika bra och det var nästan lika stor uttklassning. trejde loppet som även var finalloppet var lite mer spännande. vi hade först en ledning men sen efter att ha sprungit så mycket blev angelica trött och orkade inte hålla samma tempo och då kom det andra laget ikapp, men när det väl gällde sen så sprang angelica bäst och vi tog hem en seger igen. Som första pris fick vi var sitt 3x8 pack red bull, så de lär jag ju ha ett tag fram över.

Walk

Hade inte tänkt ta en promenad nu på morgonen eftersom jag ändå ska gå med emelie senare idag, och sen slarva bort mig i någon skog med någon annan. Men när jag drog upp persienerna så kunde jag inte låta bli att känna ett sug efter en promenad, det var ju så vackert väder ute, ungefär som vårväder trots att det är höst nu.

gick på en cykleväg som ja inte sett innan och sen in i ett bostadsområde som verkade väldigt nybyggt, max 3 år ungefär. Sen fortsatte jag på en väg som jag tror går till hyltena, och tog in på en annan mindre grusväg, denna vägen tog tyvärr slut men det hade varit väldigt fint om man kunnat gå längre, det gick inte för det höll på med några ledningar i vägen som gjorde den oframkomlig.Lite fin natur fick jag se iaf, en sjö som var liten och låg i ingenstans, och sen såg det så fridfullt ut bland stenarna och vattnet som rann ner för dem.

Skype tycks dessutom ha något emot när jag och peter ska snacka, det cpar sig alltid mer eller mindre. Dock så är det trevligt när det fungerar eftersom jag och peter alltid tycks ha tretton tusen saker att prata om. Mest oseriösa saker och inte så intressanta för andra troligen. Försökte dessutom ändra hans planer då han berättade för mig att han inte trodde att han skulle klara matten och därför inte bry sig om att lägga ner tid på den heller, jag blev sur och sa att han skulle ta det seriöst för jag tror att han kommer klara det om han bara försöker. Jag tror faktiskt att du kan det!

jag fick en väldigt bra bok av min mentor i student present, den heter Ljuspunkter och är skriven av gunnel och kjell swärd, dom har i denna bok samlat en massa citat, dikter och andra trevligheter att läsa, det bästa är att de är så korta med så det tar ingen tid alls att läsa dem. Det går åt mer tid åt att fundera över vad som menas med dem, i alla fall så kommer här ett citat

De flesta människor kommer att bli så lyckliga, som de bestämmer sig för att bli.

Ny lösning!

Jag har ju klagat en del på att det är så väldigt kallt hemma hos mig, särskillt på kvällarna. Nu har jag kommit på en lösning på detta problem, jag åkte ju till ikea och köpte 100 stycken värmeljus. jag hoppas nu att dessa ska värma upp mitt rum lite, dock kommer det bli dyrt i längden då jag använder 33 stycken åt gången. Hoppas på att de sätter igång elementen snart, annars får jag väl skicka räkningen till vätterhem :P

Ingen vidare kvalitet men orkade inte leta fram kameran så det blev med mobilen.
ni får höra mer om hurvida det fungerade eller inte senare.

tjoing

Wow!

Idag var jag på min första Introduction to buisness informatics lektion som jag inte hade tråkigt/höll på att somna en enda gång under hela lektionen, fantastisk. Tack Nils för att vi slapp håkan eller richard för en gångs skull och visade att det är faktiskt egentligen inte kursen som är tråkig utan våra lärare. Håkan har ju rätt rekordet i flest slides, tänk dig bara 68 slides att avverka på 3 timmar, där vi även vill ha minst 10 minuters rast varje timme. Dessutom hade Nils en väldigt bra pedagogisk förmåga att inte ha för mycket på sina slides och heller inte bara säga det som står där utan ha mer stödord där som han sedan utvecklade. Helt underbart.

Imon är det hemstudier eftersom våran lärare i Communication blev pappa förra veckan och därför ska vara pappaledig lite. inte mig emot! sen på onsdag har vi också hemstudier och dessutom ska angelica jag och pierre vara med i red bull water ball, helt jävla sjukt att angelica lyckats lura med mig på detta, förhoppningsvis ställer björn, forss och martin med upp så är vi inte mobbade själva.

men ska fika om en stund med anton
någonstans på a6. humm hur ska detta gå,och jag funderar på att skicka ett sms till ****** och fråga om han vill slarva bort sig i skogen med mig, eller hitta på något annat, snoddas jobbar ju till 21 så henne lär man ju inte kunna hitta på något med. Elin har säkert massor med saker att göra, alla andra verkar liksom ha typ prov hela tiden medan vi bara har inlämningar (och de är inte jättemånga)

tjingoh

Emelie och Zophie

Här är en bild från i lördags, we had much fun
!

Måndag

Vi börjar med allt positivt som hänt den senaste tiden, jag var ute med angelica i fredags på centrum och trots deras dåliga musik så hade jag väldigt trevligt, var bara en sak som kunde gjort det bättre. Om man hade haft någon att mysa lite med, och då menar jag inte vem som helst utan ******. Vi började hemma hos angelica, det var jag angelica (om ni inte redan förstått detta :P ) och två av angelicas killkompisar, markus och fredrik. eftersom de inte går på högskolan och inte visste hur Caps fungerar var vi ju tvugna att visa dem, dock hade vi ju inga kapsyler och heller inga stora glas. Men man är väl kreativ så vi tog "pussbiljetterna" från bukarna och använde ist, sen eftersom vi bara var fyra så gjorde det inte så mycket att glasen inte var så stora. Vid 11 tiden drog vi till Mc donals, där det en fredagkväll har ordningsvakter :), Sen Centrum där vi först tyckte musiken var okej, tills de spelade samma låt för 3dje gången. Som topping på musiken så var det även 45+ män som var och stötet på tjejerna i 18 års åldern, väldigt trevligt.

Sen i lördags så städade jag mitt rum, och bestämde mig för att bli nyttig (eller om det var i fredags) så jag äter massa med sallad. på kvällen hade emelie och ja lite förfest hemma hos henne, för att sen dra in till staden. Vi hade hoppats på att komma in på bongo (20 års gräns) men när vi var där såg vi att de kollade leg på allihopa så vi övergav den idén och begav oss till centrum (igen). Där det denna kväll spelades dålig musik på stora dansgolvet och lite bättre på lilla. Inte överraskande hittade emelie någon att dansa med, eller rättare sagt han hittade henne och övergav inte henne. jag fick nöja mig med att säga till killar "men seriöst jag är inte intresserad", Varför måste jag vara så fruktansvärt kräsen när jag väl bestämt mig för någon? Men men vi fick skjuts hem sen och avslutade med efterfest hemma hos emelie. Hon jag och hennes syster som satt uppe och väntade.

sen igår så försökte verkligen jag att skriva lite på assignment 1 som ska redovisas på torsdag, kom en sisådär 138 ord på vägen. ska ta mer tag i det senare idag. Sen spenderade jag och emelie en si sådär 1½ timme med att villa bort oss i lungarum, visade även emelie det fruktansvärt läskiga korset som ja och henrik hade hittat en gång när vi hade slarvat bort oss i skogen :P skrämde skiten ur mig.

Nu till de lite mindre roliga sakerna, där jag tror jag ska göra en lista. den värsta saken först

  • pappas bil gick sönder sist jag körde, kostar 60 000 minst att laga
  • fick en P-bot för att p-lappen trillat ner så den inte syntes
  • bananflugor, och flatmates som inte diskar eftersig
  • flatmates som använder mina saker och inte diskar dem
  • Jag kommer snart inte ha råd att äta, spenderat förmycket pengar på annat
  • ska göra bort mig på onsdag
  • ännu mer bananflugor som invaderar mitt rum med, finns väl inte tillräcklig plats i köket :S
  • Vänner som inte förstår när man förklara, de är egoistiska!
But tomorrw is a new day, och jag är dessutom ledig imon,GUTT.

tjingeling

jävla adapter

Ja då igår så begick min dator adapter självmord, vilket kom lite olägligt eftersom jag har en essay att skriva klart. Men för att bota detta la jag över essayn på mitt usb-minne, så att jag skulle kunna fixa klart den här i skolan. självklart har jag antingen lyckats låta bli att spara det sista jag skrev igår eller också bara lyckades jag att låta bli att lägga över fel version av den, i vilket fall som helst väldigt irriterande.

dessutom så har de stängt av varmvattnet hemma hos mig så jag var tvungen att tvätta håret i kallvatten i morse, inte så kul att veta det när man ska stiga ur sängen. Att det är svinkallt i rummet med gör ju inte precis saken bättre. förstår inte varför det ska vara så svårt att sätta på värmen när det är så kallt. Nu tror ni säkert att jag bara överdriver hur kallt det är. men för ett exemple hur många gåner i ditt liv har du sovit i tjocktröja , nägra kanske mitt i vintern, vad sägs om tjocktröja och termobyxor, inte så många skulle jag inte tro. till sist, hur många gånger ha du sovit med tjocktröja, termobyxor och everest vinterjacka? troligen väldigt få gånger om ens detta har hänt. Jag hade detta på mig plus mitt duntäcke (dock bara sommar duntäcke) och min filt. men det var nog inte så jättekallt eller vad tror ni?

uah

sitter uppe fortfarande och skriver min första uppsats vid högskolan. den är en argumenterande uppsats om varför tobaksprodukter borde vara illegala, de svåra är inte att argumentera i sig utan att hålla sig under de 1000 ord som är max. när man väl börjat skriva och argumentera kan man bara utveckla det hur långt som helst. kanske publicerar det här sen, vem vet :P. jag är dessutom den enda i min lägenhet som inte har vett nog att skriva på dagen och sova på natten XD väldigt dåligt egentligen eftersom jag kommer bli väldigt trötter imorgon. nu ska jag iaf forsätta med min argumentation

hipphopp

Sorry

hur ont det än gör mig så måste jag nog tyvärr göra så, för du är inte intresserad av att vara seriös. bestäm dig någongång, för bra saker stannar inte kvar länge!

IS och träning

igår var en dag av det nyttiga slaget, först så gick jag och emelie 6.9 km. Vi försökte upptäcka lite mer av råslätt och dess omgiviningar. Vi började i lekparken och satte fart mot en väg som emelie någon dag tidigare hade gått på men då gått vilse. efter en stund så kom vi ut på en väg som hade lite asfalt men mest bara stora stenar. De kändes som en mysig liten väg tills vi kom till backen. När emelie sagt att det var en jättebrant backe trodde jag hon hade överdrivit, för en så jävlig backe kunde väl inte existera? men jo den var brant och det var bara att fortsätta framåt. Kan ju lätt säga att det kändes i vaderna. När vi väl kommit upp var vi ett villaområde som jag inte kände till och sen visade emelie vart hon hade gått förra gången och då gått i 40minuter för att sedan gå tillbaka. Vi gick en bit till och där i igenstans låg Netto, inte undra på att ingen vet att det finns här när det ligger gömt på det där viset. Därefter följde vi Cirkelvägen och tro mig det var en cirkel, vi gick runt och halvvägs så genade vi tillbaka och gick in på cykel vägen igen där vi mötte några små ungar som letade efter saker i skogen. Om det är något det finns på råslätt så är det ungar, vilket betyder att vi såg en sisådär 100 stycken igår eller mer. De lekte på väldigt olämliga ställen, som bygg material.

Sen ägnade jag dagen åt att läsa i Information systems boken. läste 160 sidor. För att hålla uppe koncentrationen så bestämde jag att jag skulle göra 10 sit ups och 10 rygglyft varje gång det var nytt kapitel och varje gång sidnumrena blev ett tiotal...10, 20, 30....100.110. etc. dock så failade jag lite mot slutet och orkade inte med det sista kapitlel och inte det sista 30 sit ups och rygglyften. men gjorde ju ändå 11*10+16*10= 270-20 så 250 av varje igår. kändes lite i magen idag. men jag är ändå sugen på att göra lika många idag med. såska försöka med detta. dock då ska jag på capsning senare så får se hur många jag hinner idag. Men nu ska jag läsa lite och ta reda på lite för min första essay.

fika med snoddas

Ikväll så gick jag och snoddas in till jkg, det tog ungefär en timme. Sen letade vi upp ett fik där vi satte oss och förtärde onyttigheter. pratade om livets stora frågor. Kärlek!

Första inlägget!

Ni kanske är många som undrar varför man döper sin blogg till kamomillastad, en barnberättelse. Men jag har en väldigt bra förklaring till detta. Det hela handlar om att flytta hemifrån för att börja plugga på en skola som ligger lite över en timme från mitt föräldrar hem. nämligen i jönköping, här läser jag på IHH på ett program som heter BBI.

Där stod jag den 18 augusti kl 8.50 och väntade på att klockan skulle bli 9.00, efter att ha spenderat en hel sommar inom vården var det ganska skönt att börja på högskolan, en miljö som kändes mer som vanligt. Och efter att ha arbetat tio dagar i streck och sen festat och flyttat var allt ett enda stort kaos. Men i alla fall så stod jag där och precis som de flesta andra så kände jag inte en annan själ, och stod därför och spanade efter människor som såg ut att tillhöra den kategorin som jag tycker om att umgås med. Det såg mörkt ut under en bra stund och minuterna kändes som timmar, till slut klockan 9 ställer sig en tjej mittemot mig, en tjej som ser ut att passa in i kategorin. När läraren öppnar dörren går vi in och jag sätter mig jämte henne och vi börjar bonda, det funkar fint. Hon heter Catrine, och kommer från vancouver i kanada, hennes mamma är svensk och hon har svenskt medborgarskap men talar mycket dålig svenska. Jag tycker om henne, hon och jag skulle komma bra överrens tänker jag. Så vid 5-10 över nio slår läraren på power pointen som säger "Welcome to the BBI progame", och Catrine säger då: är inte detta sal nummer B4065, NEJ!
Den människa som verkade vara min typ är i felklassrum, smyger sakta ut och kvar sitter jag med 20 killar från alla andra länder än sverige. Hur kul kändes det, inget illa ment till utländskarna, men killar, jag ville ju hitta i alla fall en tjej att umgås med. Sen efter en lång och tråkig introduktion var det dags för lunch på innergården, där allt var ett stort kaos och vi senare fick lära känna våra faddrar.

Asterix & Obelix
alla BBi studenter, vilket är ca 60 stycken tillhörde team A&O, med några mycket trevliga och snygga manliga faddrar. Våra Faddrar hette, Pierre, Henrik, Samuel, Jonas x2, Andreas och Niclas. Tror jag fick med alla där :P Deras uppgift var att ta han om oss nya, visa oss runt lite i jkg så vi skulle hitta till tillexempel systembolaget, akademibokhandlen och lite annat smått och gått. De fixade även förfester åt oss så vi hela tiden hade någonstans att festa. Sen visade de oss till festerna och även hem från dem, eftersom vi hade två nyktra faddrar hela tiden (nästan iaf).....vår inspark ordnades av

Sexkreation
våran fest kommitee typ, de ser till att det händer saker och så att våran inspark blir jättebra. Ju mer naket desto bättre är ungeför det måtto som stämmer in på denna underbara sektion, då vi tävlat och haft dem som dommare. Sexkration består av några typ 10 tal olika studenter och en sexmaster. En annan sektion som finns är....

JSA
våran egna student organsisation dit vi kan föra fram våra budskap så att saker och ting kan förändras, om det är någon lärare vi är onöjda med, eller om det finns andra klagomål. JSA är bara på vår underbart fina skola, om ni kommer till jkg så är det den vita byggnaden inom högskoleområdet, dvs den rundade. förutom vår egen finns ju även...

Jönköpings studentkår
som har hand om andra saker, tex om du har bostadsproblem och en massa annat. studentkåren driver även studenternas pub och klubb, akademien. som ligger i tändsticksområdet. En pub/klubb med tre dansgolv, billig öl/cider och massor av studenter i overaller. Dessa underbara overaller!

man kan ju då ha en grön i sin ägo som är den bästa, och självklart bärs av ekonomerna. sedan finns det de lite sämre tex, gula=teknikerna (som lever i sina), röda= pedagogerna, blå= kommunication, vita= hälso eller lila= ?, sedan finns deet ju självklart lite regler angående dessa, man får inte tvätta dem, så vida inte ägaren är i den, man får lov att byta vänster ben om man har haft intima saker med varandra, liknande med vänster ben, dessa overaller får man ta på sig efter att man har svurit overall eden. Som man gör någon gång under....Insparken

Måndag 18/8
förutom det ovan nämnda så var detta första partykvällen av 6, vi drog på oss finkläder och minglade med lärare och lite annat folk, efter ett tag drog vi hem till fadder jonas med den mest fantastiska utsikt över vättern. Där vi enligt kristentradition med nattvard blev invigda i BBI familjen. Senare drog vi till Big Bongo där nollorna försvann en efter en utom tysken och björn som tyckte att festen skulle börja när den slutade. Vart Oskart tagit vägen visste ingen förrens dagen efter då förklaringen löd, "jag spydde på golvet och blev utsläng"

tisdag 19/8
lite trötta men ändå på G kom vi till skolan och skulle ha lektion. vi väntade och väntade tills det till slut kom upp några faddrar och sa att vi skulle ut och leka ist, ibland misslyckas skämt ibland intte. I alla fall hade det varit bra att säga till lärarna om att man ville att de skulle hålla i fejklektioner. Så att vi hade fått gå och blivit skrämda för livet. ett skämt däremot som fungerade var det som vi råkade ut för på måndagen då en kille i de fulaste byxor jag sett på länge snubbler jämte mig och angelica, och sen börjar fråga oss om vi gillar programering. ÖÖÖHhh va? hur ska vi veta det innan vi ens börjat. senare på big bomgo hade han verkat jättefull och klängt på angelica. Nu på tisdagen så när det var dags för förfest hade vissa redan börjat de hade visst varit på St. Tropez. och sprutat champange påvarandra. Vi som inte gjort det var blev bra packade ändå av ölsplandet hemma hos vår fadder och fejknolla, jonas. Där vissa hade det svårt med kordinationen när reglerna innebar att man skulle donka huvudet i bordet och sen ställa sig upp och marchera. Någon spydde visst i sängkamaren.......sedan bar det av till Centrum, där det dansades och var blomkransar och stråhattar som gällde, vissa hade vist mer trevligt än andra.

Onsdag
Hade vi en fruktansvärt tråkig introduktion till den akademiska världen, vi satt i kinnarps arena i flera timmar och frös och väntade på att något kul skulle hända, det gjorde det vid 5 tiden då den enda roliga föreläsaren snackade, Det var en engelskman som hade bott i 12 eller 15 år i sverige och förläste om att vi svenskar anser oss vara så jättenormala,trots att vi har våra mest egensiniga saker, som att komma i tid, frukostfilngspaket där hela matspjältningssystemet finns med det. vi skrattade en hel del under denna människas tal.  jag åkte sedan hem och tog fram ett rosa lakan som jag stoppade i väskan, efter det åkte jag in till skolan och mötes av mina faddrar som stod i toga.

hur man ska propert sätta på sig den, eller väljer men en med slap version och bara virar lite :P

Det var en väldigt intressant kväll som jag kortfattat kan beskriva med denna mening:

hambugare-kullerbytta-1an-gnuttcci-90cm-godmorgon


Torsdag :P
var det lite jobbigt att stiga upp, hade ju nu varit fuller ett tag, tur och väl hade vi inte jättejobbiga saker. vi skulle bara simma i hamnkanalen, strippa, dansa och få tag i en jävla massa konstiga saker,  däribland fejkleg vilket vi hade 3 stycken :P dock blev dagen jobbigare senare då det var dags för Capsning.  Dåblidde jag mycket fuller. och efter det var det dags för fulsittning,som vi inte minns allt för mycket av. sist så var vi på kåren och tog en tiquila shot.

för er som vill veta vad CAPS är http://www.studentkaren.se/speak/caps.htm

Fredag
SWE-party, beskriver kortfattat

Bad-öl/cider-1400-dj-skumparty-sumobrottning-skitkul

Lördag
hade vi vår finsittning. där BBI represtenterades av 5 personer. inga faddrar var med. det var dessutom ganska trisst för alla var låtsas fina i kanten, fulsittningen var betydligt rolgare. så vid 10 tiden drog vi till kåren ist. där det tog sjukliga tider att beställa eftersom att de var för få personer i baren. sen träffade jag en lite förfuller elin som spelat donkboll. Så jag hjälpte henne hem tillsammans med en kille..XD

Söndag
kom som du är------> i pyjamas, jominsan det gjorde folk. att de bara vågade tänkte jag. stora hotellet i jkg och i oyjamas.  det var då så att säga brunch, som dock inte var särskillt tillfredställande för mig som var allergiker eftersom de inte hade något alternativ till pannkakor. så de blev lite ägg och korv. sen gick jag hem och njöt av att inte göra något.

detta var en hel inspark. och om ni nu undrar hur det var med kamomillastad, så lyder förklaringen följande. jag kunde som barn inte städa mitt rum om inte min mamma var där inte. jag kunde inte hålla konsentrationen tillräckligt länge. så då började jag lyssna på sagoband. om ni inte kan gissa så blev min favorit snabbt kamomillastad. och eftersom min mamma inte kan vara i mitt rum på 14 kvm varje gång jag ska städa så får jag plocka fram detta band. frågan är väl mest hur länge jag ska lyssna på det.... hinner ju igenom det en 3-4 gånger varje städning :P

RSS 2.0